SON DAKİKA

BİR ZAMANLAR SABUN SATARKEN, ŞİMDİ BÜYÜK BİR İŞ ADAMI.

Bir Zamanlar Sabun Satarken, Şimdi Büyük Bir İş Adamı 16 Mart, 2020 19:02 Güncelleme: 16 Mart, 2020 19:02 BİR ZAMANLAR SABUN SATARKEN, ŞİMDİ BÜYÜK BİR İŞ ADAMI.

BİR ZAMANLAR SABUN SATARKEN, ŞİMDİ BÜYÜK BİR İŞ ADAMI.

Bir Zamanlar Sabun Satarken, Şimdi Büyük Bir İş Adamı
Küçük yaşta geldiği İstanbul’da sabun satarak ticaret hayatına başlayan Ağrılı Genç İş Adamı Dinçer Avcı(Koçer) ile yaptığımız röportajda verdiği mücadele ve başarılı hikayesi hakkında bilgiler edindik.
ÖNCELİKLE DİNÇER AVCI KİMDİR, SİZİ BİRAZ TANIYABİLİR MİYİZ?
Dinçer Avcı, Ağrı ili Diyadin ilçesinde Dünya’ya geldiğini belirterek, ‘’ İlkokul 3’e kadar eğitim gördüm ve sonrasında okulu bıraktım. 13 yaşında İstanbul’a gelerek Sultanahmet’te ülkemize gezmeye gelen turistlere sabun satarak geçimimi sağladım. Tabi orada turistlerle iletişim içerisinde olduğumdan dolayı zaman içerisinde yabancı dil öğrenmeye başladım’’ diye anlattı.

TİCARET SEKTÖRÜNE GİRİŞİNİZ NASIL OLDU?
Belli bir seviyede dil öğrenip, birikim yaptıktan sonra Rusya’ya gittiğini söyleyen Avcı, ‘’ Orada tekstil atölyesi açarak ticaret yapmaya başladım. Daha sonrasındaysa yatırımlarımı ülkemde yapmak istedim çünkü hem memleketime özlem duyuyor hemde vatanıma bir faydam dokunsun istiyordum’’ dedi.
78 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR
Türkiye’ye dönerek tekstil üzerine işlerine devam eden Ağrılı İş Adamı Dinçer Avcı, aynı zamanda Tacdioğlu A.Ş. LTD şirketini kurarak birçok yatırım yapmaya devam etti. Beylikdüzü’nde Babtaum(Şam Restaurant) , Bakırköy’de Öz Bakırköy Dürümcüsü, Sultangazi’de ise Koçer Cafe’yi hizmete açtı. Böylece hep istemiş olduğu vatanıma faydam dokunsun düşüncesine katkıda bulunmuş oldu. Bu üç restoran ve kafede toplam 78 kişiyi çalıştırarak, ülke ekonomisine katkı sağlarken aynı zamanda istihdam sağladı.
HİJYEN VE KALİTEDEN ÖDÜN VERMEYİZ
Restoran ve kafelerinde en değer verdikleri konunun başında kaliteli hizmet sunmakla birlikte hijyen olduğunu belirten Avcı, ‘’ Siparişleri hazırlarken çok sistematik bir şekilde çalışıyoruz. Satılan ürünlerin hazırlanma aşamasından, müşteriye servisine kadar hep bir titizlik içerisinde, müşteri memnuniyetini ön planda tutarak görevimizi yerine getiriyoruz’’ dedi.

 ÖĞRENCİLERE DESTEK VERİYOR
Birçok yatırımı olan Ağrılı ünlü iş adamı Dinçer Koçer eğitimini yarım bıraktığı için pişmanlık duyduğunu belirtirken, ‘’İki buçuk yıl özel bir kursa giderek psikolog eğitimi aldım. Okumayı seviyorum. Özellikle tarihe karşı büyük bir ilgi duyuyorum. Doğu ve Güneydoğu tarihi üzerine bir çok kitap okudum. İnsan kendini bilmek ve anlamak için ilk önce kendi tarihini öğrenmeli’’ dedi ve ekledi: ‘’Okumak ve eğitim almanın yanında insanın kendisini yetiştirmesinin gerçekten çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden elimden geldiğince öğrencilere destek olmaya çalışıyorum. Şuan 20’e yakın öğrenciye burs sağlıyorum. Hani derler ya biz okuyamadık onlar okusun diye. Gerçekten insana manevi olarak huzur veriyor. Bir çok iş adamına öğrencilere destek olmaları konusunda tavsiye veriyorum. Özellikle doğu ve güneydoğu illerinde maddi nedenlerden dolayı okulu yarım bırakan çok fazla çocuk oluyor’’ diye belirtti.

 UNUTAMADIĞI ÇOCUKLUK ANISI ‘’İLK AYAKKABI’’
Küçük yaşlarda sahip olduğu bir ayakkabı anısını bizimle paylaşan Dinçer Avcı, ‘’ Dedim ya ticaret hayatına küçük yaşta sabun satarak başladım diye. O dönemlerde öyle kaliteli bir ayakkabıya sahip olmak pek mümkün değildi. Ben bir miktar para biriktirip ilk olarak kendime puma ayakkabı almıştım. Öyle mutlu olmuştum ki, heyecandan giyer, giymez Sultanahmet Cami’sinin etrafında iki tur koştum’’ diye söyledi.

 SOSYAL HAYAT VE İŞ DENGESİNİ KURMAK ÖNEMLİ
İşi kadar sosyal hayatının da kendisi için çok önemli olduğunu dile getiren Dinçer Avcı, ‘’ Ticaretin içinde iş ilişkileri nedeniyle bir çok iş adamı sosyal hayatını boşlayarak arkadaşları ve ailesiyle vakit geçirmeyi unutabiliyor. Bunları ihmal etmemeye özen gösteriyorum. Sonuçta bir hayat yaşıyoruz, çevremizi, ailemizi aksatmadan yaşamımızı sürdürmeliyiz. Zaten dürüst, ahlaklı bir insan olursanız bunların hepsi birbirini tamamlıyor’’ dedi.HABER ZEKİ ERDOĞAN 



Yorum Ekle