SON DAKİKA

Beklentiler, Dilekler, Özlenenler…

Beklentiler, Dilekler, Özlenenler… 18 Nisan, 2019 21:55 Güncelleme: 18 Nisan, 2019 21:55 Beklentiler, Dilekler, Özlenenler…

Beklentiler, Dilekler, Özlenenler…

 


Seçimin bitmesi ile birlikte seçilen eş başkanlarımızı tebrik etmeye gittik. Tabi bizimkisi tebrik ziyaretinden çok olması ve olmaması gerekenler için ufak bir sohbet oldu.
Eş başkanlarımız ile görüşmelerimiz neticesinde aldığım izlenin çok olumluydu.
Doğubayazıt halkın sosyal medyada ısrarla bizden kendilerine iletmemizi istedikleri şeyleri bir bir sıraladık. Sağolsunlar bizi kırmayıp sabırla dinlediler ve ellerinden geleni yapacaklarına dair söz verdiler.
Şimdi bildiğiniz üzere söz uçar yazı kalır.
Doğubayazıt Halkın Sesi Gazetesi olarak Doğubayazıt halkının isteklerini tekrar tekrar iletmek boynumuzun borcu olduğundan buradan da yazmayı uygun gördük.
Evet arkanıza yaslanın ve bize göre önem sırasına göre hemen sıralamaya başlayalım.
Bildiğiniz üzere Doğubayazıt'ın en önemli geçim kaynağı Turizmdir.
Hayır efendim gümrük Doğubayazıt'ın en önemli geçim kaynağı değildir. Günübirlikçilerin gümrükten getirdiği malları pasaja satması Doğubayazıt ve Doğubayazıt'lılar için bir geçim kaynağıymış gibi görünebilir fakat pasajdan bu malları alacak ve parayı Doğubayazıt'a bırakacak yerli turist olmadığı sürece piyasa durgun ve esnaf perişan olmaya devam edecektir.
Peki kardeşim sorunu söyledin, çözüm önerin nedir derseniz eğer?
Hemen sıralayalım.
Uzun zamandır yapılmayan Uluslararası Doğubayazıt Kültür ve Sanat Festivalini bu yaz Haziran bilemediniz en geç temmuz ayında yapmak.
“Olur mu öyle şey kardeşim” dediğinizi duyar gibiyim. Olur bal gibi olur. Hatta örnek vereyim iki sene öncesine kadar Van esnafı kan ağlarken VATSO bu fikri ortaya attı ve şimdi Van d neredeyse her hafta bir festival veya eğlence tertipleniyor. Sadece geçen sene 500 bin yabancı turist ağırladılar bu sayede.
Festivali düzenleyecek komite mutlaka bu işten anlayan, sanat ve kültüre hakim özellikle reklam konusunda becerikli bir kadrodan oluşmalı.
Son iki senedir Ahmed-i Xani festivali adı altında yapılan saçma sapan etkinlikler gibi olmamalı. (Bununla ilgili eleştiri yazımızı ayrıca yayınlayacağız takipte kalın)
Festival gerçekten eğlence olmalı sanatsal olmalı. Hiçbir siyasi içeriğe sahip olmamalı. Birkaç gün sürecek konserler olmalı. Konser dediğim gerçekten halkın istediği popüler ve eğlenceli sanatçıların yaptıklarından bahsediyorum.
Biz Doğubayazıt olarak bu işi daha önce 9 defa yaptık ve çok güzel oldu.
Tekrar yapmalıyız ve çok güzel olacağından hiç şüphemiz yok.
Festival deyince sadece kültür sanat festivali değil.
Büyük firmaların düzenlediği festivallerden de faydalanalım.
Mesela Gezginfest organizasyonunu çağıralım “Gezginfest AğrıDağı” adı altında Gürbulak yolunun alt kısmını tahsis ederiz yer olarak. Organizasyonunu kendileri yapıyor üstelik. Geçen sene Van iline 3 günlüğüne 100 bin turist sırf bu festival için geldi.

Halkın Sesi

DEVAM EDECEK...

Yorum Ekle