SON DAKİKA

BDP Kongre çalışmaları başladı

18 Ekim, 2011 09:28 Güncelleme: 18 Ekim, 2011 09:28 BDP Kongre çalışmaları başladı

DOĞUBEYAZIT BARIŞ VE DEMOKRASİ PARTİSİ KONGRE ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

23 Ekim 2011 Pazar günü yapılacak olan BDP Doğubayazıt ilçe teşkilatımızın kongresine  bu onurlu mücadeleye sahip çıkmak ve sürecin ihtiyaç duyduğu  duyarlılığa ve duruşa laik olacak bir kadro oluşturmak için çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.

Kongre çalışmaları önümüzdeki dönemi güçlü karşılama ve bu karşılamayı sağlayacak yönetici vasiflerini oluşturma esasına göre olmaktadır. Halkın geniş kesimlerine ulaşabilecek tarzda Mahalle Mahalle toplantılar yaparak kongre hakkında halka bilgi verilmekte, beklentiler ve öneriler alınmaktadır. İlçemizde bulunan tüm STÖ, LER VE KURUMLARDAN RANDEVU alınıp görüşmeler yapılarak hem temel eksiklikler, hem genel hedefler, hem de yönetimde yer alabilecek yönetici adaylarına ilişkin yazılı öneriler alınmaktadır.

Kongre çalışmalarında Temel bazı ilkesel yaklaşımlara dikkat edilmektedir.

Kongre, Kişisel, bireysel, hesap ve çıkar ilişkilerine dayalı, bir birini çekemem, karşıtlaşma, kişisel hesaplaşma ve kişilerin birbirini tasfiye etme platformları değildir. Bu anlayışla yaklaşan her kesim ve kişinin tutumu ahlaki değil ve içimizde yer edinemez-edinmemektedir.

Aile aşiret ilişkileri üzerinde hesap yapan, toplum içindeki nüfusunu ailesinin aşiretinin konumunu bir şantaj, minnet ve koz olarak kullanan, eğilim örgütlemeye çalışan kişi ve çevreler dikkate alınamaz ve yer verilmez.

Dedikodu, çekiştirme, fitne-fesatlık ve grupçuluk ilişkilerine girenlerin faaliyeti siyasal parti karşıtlığını arz ettiği, halkın iradesine ipotek koyma anlamını taşıdığı için bu tür özellikleri olanlar ile görüşme dahi yapılmamakta ve dikkate alınmamaktadır. Kongre çalışmalarımız kişiye göre yönetim değil, Partiye ve partinin genel hedeflerine göre kişilerden oluşmuş bir yönetim oluşturmaktır.

Her hak ve değer sahiplenildikçe var edilir ve yükseltilir.

Halkımızın kendini ve haklarını yönetme ve koruma bilinci ile bu partiye sahip çıkacağını biliyoruz. Korunmayan hiçbir varlık ve değer yaşatılamaz, onurlu mücadelesi ile bilinen Doğubeyazıt' a sahip çıkacak öncü kadroyu hep beraber çıkaralım.

Yorum Ekle