SON DAKİKA

Başkan Acar ve Yönetimi, kapalı ceza infaz kurumunu ziyaret etti

10 Aralık, 2022 07:48 Güncelleme: 10 Aralık, 2022 07:48 Başkan Acar ve Yönetimi, kapalı ceza infaz kurumunu ziyaret etti

10 Aralık Dünya insan hakları gününde Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar ve yönetimi, Doğubayazıt T tipi  kapalı ceza infaz kurumuna ziyarette bulundu.  

 Kültür ve Sosyal işler müdürlüğünün organize ettiği programda Hükümlü ve tutuklulara yaşam malzemesi hediye edildi. 

Daha Önceleri, Doğubayazıt T tipi ceza evi önüne tutuklu yakınlarına bekleme salonu inşaa eden Belediye, bu kez bu anlamlı günde tutukluları unutmadı.

Başkan Acar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

" Bütün insanlığın eşit hak ve özgürlüğe sahip olduğu, bu hakların dil, din, ırk, siyasi statü, renk, özgür veya tutsak ayırt edilmeksizin istisnasız eşit olarak yararlanması gerektiğini unutmamamız gerekir. İnsanlığın bu zor zamanlarda; pandemi ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan savaşlar, insan hakları ihlalleri, işkencelerin yaşandığı ve artık kanıksandığı, insanlığın umutlarının tükendiği bir dünyada, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın  olduğu tartışılmaz bir gerçektir. 

Bundandır ki her türlü çıkarları bir yana bırakıp insanlık için çalışmamız gerektiğini ifade etmek en doğru şey olsa da bu söylemler sadece lafta kalmayıp, bunun için fiilen bir çaba içinde  olmak gerekir. Doğubayazıt Belediyesi olarak buradaki hiç bir Hükümlümüzü unutmadık ve daima yanlarındayız. Buradan tutuklulara ve Ailelerine biran önce kavuşmaları için dua ediyoruz" dedi.

Yorum Ekle