SON DAKİKA

Başkan Acar, Doğubayazıt tarihinde bir ilke imza attı

09 Eylül, 2023 07:13 Güncelleme: 09 Eylül, 2023 07:13 Başkan Acar, Doğubayazıt tarihinde bir ilke imza attı

Çalışmalarını aralıksız sürdüren Doğubayazıt Belediyesi'nde, bayram havası yaşanıyor. 

Yaklaşık 60 milyon tl'lik borçla devraldığı Doğubayazıt belediyesini, hiç hiçbir maddi sıkıntı yaşamayacak dereceye getiren Acar, bununla beraber yönetim süresi boyunca  kredi kullanmayan Belediye olarak Doğubayazıt tarihinde bir ilke imza atmış oldu. 

Hizmet ettiği bu kadim görevde, beraber çalıştığı emekçilerini de unutmayan Belediye başkanı Yıldız Acar, yapılan toplu iş sözleşmesinde kesenin ağzını açarak emekçilerin maaşlarına %40  zam yaptı. Bununla yetinmeyen Acar personelin sosyal haklarına da %100' lük artış ile ve önceki dönemlere  göre 11 kat zam yaparak maaşlarda büyük iyileştirme sağladı. Yapılan hizmetler ile vatandaşın yüzünü güldüren Başkan Acar, böylelikle birlikte yol aldığı çalışanlarını mutlu etmeyi unutmadı. 

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde açıklama yapan Başkan Acar; "Bugün emekçilerimizin hakkını teslim ederken en az onlar kadar biz de mutlu olduk. Doğubayazıt Belediyesi kendi kendine yeten bir belediye olarak büyük ihalelere ve hizmetlere imza atmaya ve bölgede tek olmaya devam ediyor.  Bu büyük hizmetlerle beraber devraldığımız borçlarımızın %85'ini ödedik. Bizim en büyük politikamız şeffaf, doğru  olmak ve bütün hizmetlerimizi halkla paylaşmak. Bugüne kadar bütün yönetimlerin hayali olan şu anki durumumuzu halkımız ile paylaşmakta bizim için gurur verici " dedi.

Yorum Ekle