SON DAKİKA

BAŞKAN ACAR; “BELEDİYEMİZİN 48 MİLYON 961 BİN TL. OLAN BORCU 16 MİLYON 776 BİN TL.’YE DÜŞÜRDÜK”

05 Nisan, 2021 09:13 Güncelleme: 05 Nisan, 2021 09:13 BAŞKAN ACAR; “BELEDİYEMİZİN 48 MİLYON 961 BİN TL. OLAN BORCU 16 MİLYON 776 BİN TL.’YE DÜŞÜRDÜK”

Haber: Hamza Salman

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız ACAR, hizmete geldiklerinden bu yana yaptıkları çalışmaları yemekli toplantıda Sivil Toplum kuruluş temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve basın mensuplarına anlattı.

 Başkan Acar, kaynakları etkin ve verimli kullanmanın önemine dikkat çekti. 

Yapılan Toplantıda Başkan Acar şu ifadelere yer verdi, “Biliyorsunuz ki sevgi paylaştıkça büyür, özlem paylaştıkça büyür, her şey paylaşmaktan geçer biz Doğubayazıt belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana, katılımcı belediye anlayışı ile gerek sosyal alanlarda, gerek hizmet alanlarında gücümüz yettiği kadar, yetmediği zamanlarda halkımızdan aldığımız güç ve destekle en iyi hizmetleri sunmaya çalıştık ve bugün bunun gururu ve onurunu tekrar sizlerle paylaşıyoruz. 

Kıymetli dostlarımız biz yerel yönetimler yani belediyecilik bizim tek başımıza yapabileceğimiz bir şey değil öncelikle sivil toplum kuruluşları, muhtarlarımız, Basın Mensuplarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, esnaflarımız ve halkımızın desteği ile bir yol alabileceğimizi düşünüyorum. Arkasına halkın desteğini ve sevgisini alamayan hiç kimse bir adım bile ileriye gitmemiştir. Bu anlamda bizler sizin gibi dostlarımızı bir arada, yanımızda gördükçe cesaret, güç ve enerji alıyoruz. 

Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık ise ölüme götürür. Biz sizlerden aldığımız enerji ve güç ile o cesareti kendimizde toplayarak büyük bir kararlılıkla görevimizi sürdürmeye devam edeceğiz. 

Önerileriniz eleştirileriniz varsa yaramıza merhem olacaktır. Bizler bazen birçok şeyi aynı pencereden göremeyebiliyoruz birçok sorun sıkıntıdan kaynaklı farklı, farklı görmemiz gereken şeylere belki de odaklanamıyoruz ama sizlerin bize sunacağı önerileriniz ve eleştirileriniz bu anlamda yolumuzun yol haritası olacaktır. 

Öncelikle sosyal belediyecilik anlayışımız ile büyük bir iddia ile görevimizi sürdürüyoruz. Yerel yönetimlerde her yerde olduğu gibi kentimizde de belki çok engellemeler oldu birçok sorun sıkıntı yaşadık ama biz şikâyet dilini bıraktık biz mücadele anlayışı ile büyük hedefi önümüze koyarak elimizden gelenin fazlasını yapmak için buradayız. 

BELEDİYENİN MALİ DURUMU

Sizinle birkaç konuyu paylaşmak istiyorum öncelikle mali durumumuz neydi belediyenin mali durumu nasıldı, size bunu sunmak istiyorum biz görevi devir aldığımızda belediyemizin yaklaşık borcu 32 milyon 961 bin Türk lirasıydı tabi bu sadece resmiyetteki borç 12 milyon civarında bir personel alacakları vardı bizden önceki yönetimin işten çıkardığı 180 kişi belediyeyi kıdem tazminatı mahkum ettiler aynı zamanda Iğdır çevreler birliğine 2 milyon bir borç vardı ve daha önceki belediye yönetimlerinin davalarında da 2 milyon borç vardı yani toplamda yaklaşık 49 milyona yakın bir borç ile belediyeyi devir aldık kasamızda olan para ise resmi olarak bin 452 türk lirasıydı bunu da alacaklılar tarafından blokeliydi kullanamıyorduk tabi biz belediyeyi devir aldıktan şimdiki bu zamana kadar kalan borcumuz 16 milyon 776 bine düştü yani biz borcumuzun 33 milyonuna yakınını ödedik buda bizim gibi küçük bir şehir için gerçekten çok ciddi bir başarıdır diye düşünüyorum. Şu anki mali durumumuza gelirsek bizim hesaplarımızda yaklaşık 15 milyon da paramız var bu 15 milyonu da sizlerin desteği ve katkıları ile bize katacağınız güç ile sizlere hizmete çevireceğiz kadim şehrimizin özlem duyduğu asfalt çalışmamıza dökeceğiz 

ARAÇ ALIMI

Allah’ın izni ile göreve geldiğimiz iki yıl içerisinde toplamda 7 adet araç satın aldık. Göreve ilk başladığımızda baktık ki araçlar hep kiralanmış belediyemiz açısından büyük bir külfete neden oluyordu. Bizler 7 adet araç aldık bu araçların bize toplam maliyeti 4 milyon 640 bin tl. dir 

SU SORUNU

2020 yılında biz hedefimizi koymuştuk haziran ayında itibaren büyük bir güç ile işimize odaklandık her ne kadar asfalta özlemimiz büyük ise de tarih boyunca kentimizde su sıkıntıları da yaşanmıştır ve kolları sıvayıp bu su problemini de ortadan kaldırmak için kendi köyüm olan Karabuluk Köyünden ek kaynak suyu getirdik bunu yaparken hem doğal değerimiz olan balık gölümüzü koruyalım dedik hemde kentimizdeki su sıkıntısının tamamını ortadan kaldıralım. Karabulak isale hattı yaklaşık 10 milyon değerinde bir paraya mal olacaktı fakat biz burada bir kırımla 5 milyon 900 bin tl ye sözleşmeyi imzaladık güzel kentimizin güzel insanlarına 4 milyon bir kırımla katkı sağlamış olduk gene kanalizasyon ve su problemleri için 2020 yılı içinde 2 milyon gibi bir harcama yaptık.

KADIN EMEK PAZARI

Kadınlarımızın sosyal alanda kamusal alanda toplumsal alanda yani her alanda kadının var olması gerektiğine inanan bir toplumuz bir kadın belediye başkanı olarak seçim süreçlerinde yapmış olduğum çalışmalarda kadınlarımızın artık üretime girmeleri gerektiğini ve şehrimizde kadın gücünün ön planda olmasını tespit ettik kadınlarımız ekonomi anlamında özgür olmadıkları için Kadın Emek pazarını inşa ettik bize yaklaşık maliyeti 762 bin tl ye mal oldu. Ve kadınlarımız burada kendi el emeği ürünlerini satıp aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar. 

TOPTANCI SEBZE HALİ

Yaklaşık 40 yıl önce inşa edilen toptancı hali şuan şehrimizin tam göbeğinde görüntü ve gürültü kirliliğine sebep oluyor eski bir yapı olduğu için günümüz şartlarına elverişli bir yer değildir. Bunun için bölgede emsali olamayan modern bir sebze hali inşaatına başladık. Yaklaşık 40 dükkandan oluşan sebze halini inşa ettik bunun bize yaklaşık maliyeti 7 milyon 830 bin tl idi fakat orada da 3 milyonluk bir kırımla 4 milyon 234 bin tl ile sözleşmemizi yaptık iş şuan devam etmekte üç ay içinde bitirip esnaflarımıza teslim edeceğiz. Esnaflarımız daha modern iş yerlerinde halkımıza hizmetlerini sunacaklar. 

ESKİ TOPTANCI HALİ BİLİM MERKEZİNE DÖNECEK

Eski sebze halini ise  çocuklarımızın sanatla bilimle  müzikle tanışabileceği  bir bilim merkezine dönüştüreceğiz. 

BEKLEME SALONU

Birgün gürbulak’a giderken Ceza evinin önünde ziyarete gitmiş bir anne o sıcakta çocuğunu emdiriyordu bu durum beni çok üzmüştü bu durumu Cumhuriyet Baş Savcımızla oturup konuşup buraya bir tane bekleme salonu yapabileceğimiz talebini ilettik kendileri de sağolsunlar onlarda bu talebimizi red etmediler ve biz ceza evi önüne mahkum yakınlarının   gidip kışın soğuktan yazın sıcaktan korunmaları için Bekleme salonu yaptık.

YOL SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

2021 yılı için en büyük hedefimiz Doğubayazıt’ın yol sorununu ortadan kaldırmak. Gerçekten bakıldığı zaman her belediye dönemi kendi zamanında bir caddeyi Asfalt yapmış olsalardı bu gün halkımız çamurdan ve tozdan kurtulmuş olacaklardı. Tabi bizden sonra gelen yönetimlerde bizi eleştireceklerdir. Bizden önceki yönetimlerinde emeği vardır asla emeğe de saygısızlık etmiyoruz. Fakat bu bizim belki elli yıldır belediye başkanlarına yapacağımız bir öz eleştirilerimizden biridir.  Biz bu sene sadece asfalta değil dört elden şehrimizin yol sorunlarını çözeceğiz. 

PROJE OFİSİ

Öncelikle belediyemiz bünyesinde bulunan proje ofisimizde statik, elektrik, mekanik bütün projelerimiz bu ofisimizde yapılmaktadır.  Bu anlamda ekip arkadaşlarıma cani gönülden teşekkür ediyorum. 

PARKE VE BORDÜR İŞİ

Biz bu sene beton parke ve bordür işini yaklaşık 100 bin metre kare alanda mahallelerimize döşeme yapacağız yaklaşık maliyeti 11 milyon 280 iken buradan da yaklaşık 5 milyon kırım ile 6 milyon 745 bin tl ye ihalemizi gerçekleştirdik. Tabi bunların tamamı hemşerilerimize hizmet anlamında büyük bir kazanımken aynı zamanda en büyük kırımları gerçekleştiren sayılı belediyeler arasına girdik bölgede yapmış olduğumuz araştırmalarla bizim gibi kırımı yüksek olan bu kadar çok ihalenin yapıldığı sayılı kurumlar arasındayız. 

YAĞMUR SUYU GİDERİ

İlçemizde yağmur suyu gideri olmadığı için akan yağmur suları yapılan asfaltı bozuyor bunun için yağmur suyu yapım işini yapmasak döşediğimiz asfalt kısa bir süre sonra bozulacak bunun için bir kaş mahallemizi pilot bölge seçerek buralara yağmur suyu gideri yapacağız. Bunun içinde bir ihale yaptık ihalenin yaklaşık maliyeti 9 milyon 869 bin tl fakat sözleşme bedeli yine 5 milyon kırımla 4 milyon 876 bin tl ye sözleşmemizi yaptık.

ASFALT KAPLAMA YAPIM İŞİ

Evet gel gelelim en büyük sevincimiz olan asfalt kaplama yapım işi, yaklaşık maliyeti 29 milyon 223 bin tl iken yine yüzde elli civarında bir kırımla 15 milyon 929 bin tl bir kırımla 14 milyon kadar bir kırımla gerçekleştirdik sözleşme bedeli 15 milyon 929 bin tl tabi ne kadar çok ihalelerimiz kırımla giderse o kadar kazancımız artar o kadar çok iş yaparız, o kadar çok halkımıza hizmet ederiz. 

YEŞİLLENDİRME ÇALIŞMALARI

Kentimizin yeşillendirilmesi ile alakalı hizmetlerimizde olacaktır. 

Bu büyük hizmetleri sizlere ve değerli vatandaşlarımıza paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımıza hayırlı olsun."” diye konuştu.




Yorum Ekle