SON DAKİKA

Barbarlar Doğubayazıt Tabelasına Zarar Verdi

04 Ocak, 2022 18:00 Güncelleme: 04 Ocak, 2022 18:00 Barbarlar Doğubayazıt Tabelasına Zarar Verdi

Dokusuyla, tarihi yapısıyla medeniyetler beşiği kadim Doğubayazıt’ı hazmedemeyenler, bu şehre nasıl zarar vereceklerini bilemediler.

Daha öncede Ehmed-i  Xani büstü üstündeki Xani’yi anlatan yazılar sökülmüş,  yeşil bir Doğubayazıt  için yapılan çalışmalarda çitlere ve su fıskiyelerine ciddi zararlar verilmişti. Bununla beraber hızını alamayan medeniyetten yoksun,  Xani’nin torunlarına ve bu şehre düşman olanlar, çirkin emellerine bir yenisini daha ekledi.

Belediyenin yoğun ilgi ile adeta turist akınına uğrayan şehrin yapısına katkı sağlamak amaçlı yaptığı sosyal ve görsel projeler kapsamında, Doğubayazıt yazılı ışıklı tabelalar, tekmelenerek kullanılamaz hale geldi. 

Bu çirkin olaylar ile ilgili  açıklama yapan Belediye Başkanı Yıldız Acar; ‘’Bu şehir hizmeti, saygıyı ve saygınlığı hak eden bir şehir. Doğubayazıt’ın tarihi dokusunu, zengin yapısını her ne kadar koruyan ve kollayan insanlarımız varsa, memleket düşmanları da var maalesef. Fakat bunları yapan kişi veya kişiler bilsinler ki; Bizde bu memleket aşkı ve halkımızın desteği oldukça çürük elma taneleri bizi asla yolumuzdan, hizmetimizden alıkoyamayacak. ONLAR BİR BOZAR, BİZ BİN YAPARIZ ’’ dedi.

Yorum Ekle