SON DAKİKA

Bağdadi, IŞİD'in Tikrit'te yenildiğini kabul etti

IŞİD örgütünün lideri Ebu Bekir el-Bağdadi, Irak ordusu ve Şii milislerin Tikrit'e yönelik birkaç gün önce başlayan operasyonlarında IŞİD örgütünün ağır kayıp verdiğini itiraf etti. 13 Mart, 2015 10:35 Güncelleme: 13 Mart, 2015 10:35 Bağdadi, IŞİD'in Tikrit'te yenildiğini kabul etti

IŞİD'e bağlı El'Hilafe Radyosu kanalıyla mesaj yayınlayan Ebu Bekir el-Bağdadi, Tikrit'te IŞİD'in ağır yenilgi almasına sebep olan en önemli unsurun IŞİD militanlarının morallerinin düşük olması olduğunu belirterek, militanlardan morallerini yüksek tutmalarını istedi.

IŞİD sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani de, IŞİD örgütünün Irak ve Suriye'de ağır yenilgiler aldığını itiraf ederken söz konusu iki ülkede IŞİD'in hedeflerine varamadığını bundan dolayı militanların Batı Afrika'ya yönelmelerini istedi.

Irak ordusunun Şii milisler desteğinde Selahaddin eyaletinin merkezi olan Tikrit'e yönelik operasyonlarında Çarşamba günü Tikrit'in merkezini IŞİD'den kurtarırken, IŞİD ile Irak ordusu arasında yer yer sokak çatışmalarının yaşandığı bildiriliyor.

Öte yandan Irak Savunma Bakanı Halit el-Ubeydi, Tikrit'te incelemelerde bulunmak üzere dün Tikrit kentine girerken, Tikrit'te teröristlerin kontrolünde çok az bir bölümün kaldığını ve onun da en kısa zamanda teröristlerden temizleneceğini söyledi.

Ubeydi, aşiret güçlerinin Irak ordusuna verdikleri desteğin, Irak ordusunun IŞİD örgütüne yönelik başarısında çok önemli rolünün olduğunu söyledi.

Yorum Ekle