SON DAKİKA

Ahmed-i Hani 3. Kültür, Sanat ve Turizm Festivali (1. Gün)

Ağrı Valiliği koordinesinde Doğubayazıt'ta bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ahmed-i Hani Kültür, Sanat ve Turizm Festivali, Vali Süleyman Elban'ın, Ahmed-i Hani Türbesi'nin bulunduğu alana teşrif etmesiyle başladı. 05 Ekim, 2019 15:53 Güncelleme: 05 Ekim, 2019 15:53 Ahmed-i Hani 3. Kültür, Sanat ve Turizm Festivali (1. Gün)

 

Ahmed-i Hani 3. Kültür, Sanat ve Turizm Festivali (1. Gün)
Ağrı Valiliği koordinesinde Doğubayazıt'ta bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ahmed-i Hani Kültür, Sanat ve Turizm Festivali,  Vali Süleyman Elban'ın, Ahmed-i Hani Türbesi'nin bulunduğu alana teşrif etmesiyle başladı.

Türbe önünde düzenlenen Mevlid-i Şerif programının ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Katılımcılar, türbe camisinde kılınan öğle namazının ardından İslam alimi Ahmed-i Hani'yi anmak için Türk bayraklarıyla tarihi İshak Paşa Sarayı'na yürüdü.

Etkinliklerin yapılacağı sarayın avlusundaki açılış programı ise, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti, halk oyunları gösterisi ve açılış konuşmalarının ardından katılımcılar, sarayın avlusunda kurulan kültür stantları, karma el sanatları ve Selçuklu tarihinin kitre eserlerle canlandırıldığı “Bir Zamanlar Selçuklu” sergisini gezdi.

Festival, İshak Paşa Sarayı'ndaki açılışın ardından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu'nda 6 ülkeden 80 akademisyenin konuşmacı olarak katıldığı İslam Bilim ve Kültür Tarihçisi Prof. Dr. Fuat Sezgin temalı 3. Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumu ile devam etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle