SON DAKİKA

Ağrı’da Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantıları Düzenleniyor

31 Mayıs, 2023 11:30 Güncelleme: 31 Mayıs, 2023 11:30 Ağrı’da Vekaletle Kurban Tanıtım Toplantıları Düzenleniyor

Ağrı İl Müftülüğü, “Türkiye Diyanet Vakfı 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı” düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Ağrı’da düzenlenen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Aslantaş konuşmacı olarak katıldı.

Ağrı Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Celal Büyük, organizasyonun hayırlı olmasını diledi.

Kurbanın toplumsal hayata katkısını vurgulayan Diyanet İşleri Uzmanı Aslantaş ise “Kurbanını paylaş kardeşinle yakınlaş sloganıyla yola çıktığımız vekaletle kurban organizasyonu sadece kurban bağışlamaktan, bir ibadeti yerine getirmekten ibaret değildir. Aynı zamanda insanların kalplerine dokunulduğu, insanların ihtiyaçlarını gidermekle gönüllerin feth edildiği hatta kimi insanların hidayetine vesile olan bir hizmettir. Bu sebeple vekaletle kurban organizasyonu, liyakat sahipleri tarafından yerine getirmesi gereken ağır bir emanettir. Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfımız yıllara dayanan tecrübeleriyle bu ibadeti yurt içi ve yurt dışında emanet bilinciyle layığıyla yerine getirmektedirler. Bizlerde daha fazla kardeşimize sevinç olmak için bu hayır organizasyonunda mesai gözetmeksizin çalışmalıyız.” diye konuştu.

Program Müftü Büyük’ün, Aslantaş’a ‘İshak Paşa Sarayı’ tablosu hediye etmesiyle sona erdi.

Aslantaş, Ağrı programı kapsamında son olarak Ağrı Müftülüğü Yatılı Bölge Kur’an Kursunda eğitim alan hafızları ziyaret etti.

Yorum Ekle