SON DAKİKA

Ağrı-Van Karayolunu Trafiğe Kapattılar

22 Ekim, 2011 04:59 Güncelleme: 22 Ekim, 2011 04:59 	Ağrı-Van Karayolunu Trafiğe Kapattılar

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, artan trafik kazalarını protesto eden vatandaşlar, Ağrı-Van karayolunu 2 saat süreyle trafiğe kapattı.

 

Patnos ilçesinde akşam saatlerine meydana gelen trafik kazasında Hakan Altın (14) adlı çocuğun ölümü üzerine sinirlenen aile bireyleri, hastanede sinir krizleri geçirdi. Bu duruma sinirlenen vatandaşlar, Ağrı-Van karayolunu trafiğe kapatarak araç geçişini engelledi.

 

Çalışmalar nedeniyle tek şeritten verilen yolda bir ay içerisinde 15 kazanın meydana geldiğini ve bunlardan beşinin ölümle sonuçlandığını söyleyen vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Yaklaşık iki saat yolu trafiğe kapatan vatandaşlar, yol kenarındaki kaldırım taşlarını söküp yola fırlattılar.

 

Yolun temizlenmesine izin vermeyen vatandaşlar, sayısız kazanın olduğu bu yolun çok geç yapıldığını ve sinyalizasyon ve üst geçidin olmamasından dolayı kazaların meydana geldiğini söylediler.

 

Yolu ulaşıma açmak isteyen emniyet görevlileri ile vatandaşlar arasında kısa süreli arbede yaşansa da Patnos İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt  Yaman'ın araya girmesiyle olay büyümeden son buldu. Daha sonra yaklaşık iki saat kapalı kalan çevre yolu, belediyeden çağrılan kepçelerle trafiğe açıldı.

Yorum Ekle