SON DAKİKA

Ağrı’nın Üvey Evlat Muamelesi Gören İlçesi Doğubayazıt!

Eğitimde Sorunlar ve İhmal 01 Mayıs, 2024 07:02 Güncelleme: 01 Mayıs, 2024 11:22 Ağrı’nın Üvey Evlat Muamelesi Gören İlçesi Doğubayazıt!

Göstermelik Okul Tadilatları Değil, Yıkılan ve Yapılmayan Okullar İçin Çalışmalar Bekliyoruz!

Ağrı Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ve Doğubayazıt Milli Eğitim Müdürü Davut Şen'e bir kaç soru;

    1.    Yıkılan Okullar, İhmalin Simgesi.

Atatürk Ortaokulu’nun yıkılmasıyla başlayan süreç, eğitimdeki ihmali ve sorumsuzluğu gözler önüne seriyor. 

Aylardır okulların yapımı için bir adım atılmamış olması, yetkililerin öğrencilerin eğitim hakkına ne kadar saygısız davrandığını açıkça ortaya koyuyor.

    2.    Karmaşık Eğitim Mekanları.

Ahmedi Hani Anadolu Lisesi’nin ilköğretimle aynı mekanda ders işlemesi, eğitimdeki plansızlığı ve düzensizliği gösteriyor. 

Çıraklık Merkezi’nin boşluğu ve Halkeğitim Merkezi’nin sessizliği, yetkililerin gençlerin eğitimine yeterince önem vermediğini açıkça ortaya koyuyor.

    3.    Yetkililerin İhmal ve İlgisizliği.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Abdigör ve İshakpaşa Mahalleleri’nde, eski cezaevi arsasını değerlendirmemesi, belediyenin izin vermesine rağmen harekete geçmemesi, tam anlamıyla bir skandaldır. Bu ihmal ve ilgisizlik, eğitimdeki çürümenin bir diğer örneğidir.

    4.    Velilerin İsyancı Çığlığı

Velilerin isyanı, haklı bir öfke ve endişenin ifadesidir. Yetkililerin sessizliği ve ilgisizliği karşısında, velilerin tepkisi son derece doğaldır. Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e sesleniyoruz, Doğubayazıt ilçesi sizin nezdinizde eğitim olarak üvey evlat mı? Sizler sadece olan biteni sessizce izlemekle mi meşgulsünüz?

    5.    Sessiz Kalan Okul Aile Birlikleri.

Okul aile birliklerinin sessizliği ve tepkisizliği, tam anlamıyla bir skandaldır. Öğrencilerin haklarını savunmak için var olan bu kurumlar, neden sessiz kalıyorlar? Sizler öğrencilerin sesi olmak için mi yoksa sessizce arka planda mı durmak için mi varlığınızı sürdürüyorsunuz?

Yorum Ekle