SON DAKİKA

Ağrı Müftülüğü, il merkezi ve tüm ilçelerde "Ramazan Buluşmaları" düzenliyor

11 Nisan, 2023 05:14 Güncelleme: 11 Nisan, 2023 05:14 Ağrı Müftülüğü, il merkezi ve tüm ilçelerde "Ramazan Buluşmaları" düzenliyor

Ağrı İl Müftülüğü, Ramazan ayı münasebetiyle il merkezi ve tüm ilçelerde "Ramazan Buluşmaları" düzenliyor.

Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük, müftülük heyetiyle birlikte “Ramazan Buluşmaları” kapsamında merkez ve ilçelerde esnaf, vatandaşlar ve din görevlileriyle bir araya geliyor.

İlçe ziyaretlerinde bu kez Taşlıçay’da bir dizi etkinlikte bulunan İl Müftüsü Büyük, esnaf ve vatandaşların Ramazan-ı Şeriflerlerini tebrik ederek kitap seti hediye etti.

Son olarak teravih öncesi Merkez Camii’nde “Tövbe ve İstiğfar” konulu vaaz veren Müftü Büyük, şöyle konuştu: “İnsan günah işleyen bir varlıktır. Ancak Peygamberimiz, günah işleyenlerin en hayırlısı tövbe edenlerinizdir buyuruyor. Bu sebeple Allah'ın rahmetinden ve merhametinden ümidimizi kesmeden çokça tövbe etmemiz lazım. Özellikle içinde bulunduğumuz ramazan ayını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ramazan bizleri manevi kirlerimizden temizlemek ve yeniden Allah'a yöneltmek için geldi. Bir daha Ramazan ayına kavuşamayacakmış bilinciyle bu günlerimizi ibadetle, sadakayla ve tövbeyle geçirmeye gayret edelim. Rabbim bizleri günahlarını bağışladığı kullarından eylesin.”

Ziyaretlerde İl Müftü Yardımcıları Kemal Arpacı ve Mustafa Solhan ile Taşlıçay İlçe Müftü Vekili Sinan Sarı hazır bulundu.

Yorum Ekle