SON DAKİKA

Ağrı Dağı Milli Parkı’nda “Çevre Günü” Kutlamaları Gerçekleştirildi

05 Haziran, 2023 18:02 Güncelleme: 05 Haziran, 2023 18:02 Ağrı Dağı Milli Parkı’nda “Çevre Günü” Kutlamaları Gerçekleştirildi

Ağrı Dağı Milli Parkı, Iğdır Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVMER), Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır İl Şube Müdürlüğü ve Iğdır Üniversitesi Yaban Hayatı Bölümü iş birliği ile “5 Haziran Dünya Çevre Günü” kutlamalarına ev sahipliği yaptı.

Etkinlik kapsamında, "Temiz Deniz Temiz Dünya" sloganıyla Aras Karasu Sulak Alanı'nda bir dizi faaliyet düzenlendi.

Etkinlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, korunan alanlar ve biyoçeşitlilik hakkında paylaşımda bulunurken Iğdır Üniversitesi Yaban Hayatı Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Yiğit ve Dr. Öğr. Üyesi Bahadır Akman ise sulak alanların önemi hakkında katılımcılara ve öğrencilere bilgiler verdi.

Sulak Alan Çevresindeki Atıklar Toplandı

“5 Haziran Dünya Çevre Günü”  kapsamında dikkat çeken bir diğer etkinlik ise sulak alan çevresindeki atıkların toplanması oldu.

Çevrede yer alan atıkları poşetlere dolduran katılımcılar, çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla "koru" yazarak mesaj verdiler. Etkinlikte ayrıca çevre farkındalığı, iklim değişikliği, biyoçeşitlilik ve atıkların doğaya ve sulak alanlara olumsuz etkileri vurgulandı.

Sulak alanların çevreye olan önemli katkılarına da değinilen etkinlikte, temiz bir çevre ve yaşanabilir bir dünya hedefi için "Tek Dünya" vurgusu yapıldı.

Katılımcılar, Doğa Yürüyüşü Yaptı

Çöp toplama etkinliğinin ardından doğa yürüyüşüne çıkan katılımcılar, kuş gözlemi yapma fırsatı buldular.

Katılımcılar sulak alanda bot gezisi yaparak Ağrı Dağı Milli Parkı’nın büyüleyici güzelliklerini gözlemleme fırsatı buldular.

Doğa yürüyüşünün ardından etkinliğin amacı hakkında açıklamalarda bulunan ÇEVMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sevtap Tırınk, “Dünya Çevre Günü kutlamalarının bu yılki sloganı olan ‘Temiz Deniz Temiz Dünya’ doğrultusunda sulak alanların ve doğanın korunmasının önemini bir kez daha vurgulamış olduk. Bu değerli etkinlik ile çevre bilincinin ve sürdürülebilir yaşamın gelecek nesillere aktarılması için büyük bir adım olarak görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle