SON DAKİKA

Ağrı Dağı için yeni düzenleme

02 Eylül, 2011 16:55 Güncelleme: 02 Eylül, 2011 16:55 Ağrı Dağı için yeni düzenleme

Ağrı Dağı'na yabancıların turizm veya sportif amaçlı tırmanışları için Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Ağrı ve Iğdır valilikleri ortak bir protokol hazırladı.

Ağrı Dağı'na yabancıların turizm veya sportif amaçlı tırmanışları için Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Ağrı ve Iğdır valilikleri ortak bir protokol hazırladı. Gençlik Spor Bakanlığı dışlanarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüyle iki valiliğin düzenlediği yeni protokole göre bürokrasinin azaltıldığı belirtildi. Ağrı Dağına tırmanmak isteyen yabancılar artık bakanlıklar yerine Ağrı veya Iğdır valiliklerine başvuruyor. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, sporla ilgili kurumların dışlanarak hazırlanan protokolun kaos ve çeşitli sakıncalar yaratacağını bildirdi.

Türkiye'nin doğusundaki Ağrı Dağı, Ermenistan, Nahcivan ve İran'ın kesişme noktası yakınında, Ağrı'nın Doğubayazıt ile Iğdır'ın Aralık ve Karakoyunlu ilçelerinin sınırları içerisinde bulunuyor. Doğal ve kültürel değerleri bakımından Ağrı Dağı, 2004'de Bakanlar Kurulu kararı ile milli park sınırları içerisine alındı. Türkiye ve Avrupa kıtasının en yükseği olan, deniz seviyesinden 5 bin 137 metre yüksekliktedir.

Yorum Ekle