SON DAKİKA

AĞRI'DA YASAKLI MERA VE YAYLA KALMADI

07 Ocak, 2023 10:16 Güncelleme: 07 Ocak, 2023 10:16 AĞRI'DA YASAKLI MERA VE YAYLA KALMADI

 Ağrı'da son üç yılda çeşitli sebeplerle yasaklı olan 102 adet mera ve yayla Vali Dr. Osman Varol’un talimatıyla tarım ve hayvancılığa kazandırıldı.

 Bilindiği üzere mera, yaylak ve kışlakların kullanımına ilişkin esaslar Valilik Genel Emri ile her yıl yayımlanarak yürürlüğe girmektedir. 

         Ağrı için göçer hayvancılık faaliyetlerinde büyük öneme sahip olan ve yaz dönemlerinde çiftçilerin hayvanlarının kaba yem ihtiyaçlarının karşılamasında mera ve yaylalar il ekonomisine büyük katkı sunmaktadır. 

         Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un göreve başlaması ve tarım ve hayvancılığa vermiş olduğu büyük destekler sayesinde çeşitli sebeplerle 2020 yılında yasaklı olan 102 adet yaylalar 2021 yılında 14 adete düşmüş ve 2022 yılında ise yasaklı olan son 7 adet yayla da çözüme kavuşmuştur. 

         2023 yılı itibari ile yasaklı hiçbir yayla ve mera kalmamıştır. Ağrı genelinde hiçbir yayla artık yasaklanmayacak olup göçer hayvancılık faaliyetlerinde ve otlatma sezonu boyunca üreticilerin kullanımına açık olacağı belirtildi.

         Vali Dr. Osman Varol’a Ağrı'nın tarım ve hayvancılığına vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür eder ve üreticilere hayırlı olmasını dileriz...

Yorum Ekle