SON DAKİKA

Ağrı’da Uçuş Sorunu ve Halkın İsyanı

14 Kasım, 2023 19:16 Güncelleme: 14 Kasım, 2023 19:16 Ağrı’da Uçuş Sorunu ve Halkın İsyanı

Ağrı, Türkiye’nin en doğusundaki kentlerinden biri olarak, ulaşım konusunda çaresizlik içinde. 

Kentte yaşayan insanlar, Türk Hava Yolları’nın (THY) İzmir seferlerinin yokluğu nedeniyle adeta ulaşım krizi yaşıyor. Eskiden günlük olarak Ankara’ya 2, İstanbul’a 3 ve haftada 3 kez İzmir’e seferlerin mevcut olduğu kentte, bu seferlerin kaybolmasıyla beraber, ulaşım adeta çıkmaza girdi.

Alınan bilgilere göre, Ağrı’daki uçak seferlerinde yaşanan dramatik düşüş ve giderek artan bilet fiyatları, kent halkını köşeye sıkıştırıyor. Erzurum’dan Ankara ve İstanbul’a günlük 6, Erzincan’dan ise aynı şehirlere 8 sefer bulunurken, 507 bin 789 nüfuslu Ağrı’dan İstanbul’a sadece 2, Ankara’ya ise günde sadece 1 sefer düzenleniyor.

Bu durum, Ağrı’nın İzmir’e direkt uçuş imkanının olmamasıyla büyük bir mağduriyete sebep oluyor. Kentte dış hatlarda hiçbir uçak seferi zaten yapılmıyor ve iç hatlarda da sefer sayısının kısıtlı olması, Ağrı'lıları adeta ulaşım mahkumiyetine sokuyor.

Bilet fiyatları gün geçtikçe artıyor ve özellikle İstanbul uçuşları için fiyatlar 2.305 TL bandına kadar çıkıyor. Vatandaşlar, bu durum karşısında bir isyanın eşiğinde. THY ve diğer havayolu şirketlerine çağrıda bulunarak, Ağrı’nın İzmir ve diğer şehirlere olan uçuşlarının artırılması ve ulaşım sorununun derhal çözülmesini talep ediyor.

Ağrı, ulaşımın en zor yapıldığı bölgelerden biri olmaktan çıkmalı ve vatandaşların temel hakkı olan rahat ve erişilebilir ulaşım hakkı sağlanmalıdır. Bu çığlık, halkın adil ve eşit ulaşım hakkı talebinin yankılandığı bir ses olarak yükseliyor... 

Yorum Ekle