SON DAKİKA

Ağrı'da U16 Tükiye Tenis Turnuvası

15 Eylül, 2011 07:14 Güncelleme: 15 Eylül, 2011 07:14 Ağrı'da U16 Tükiye Tenis Turnuvası

Ağrı'da U16 Tükiye Tenis Turnuvası
Ağrı'da düzenlenen U16 Yaş Türkiye Tenis Turnuvası tüm hızıyla devam ederken, müsabakalara katılan sporcular ve antrenörler tesislere hayran kaldıklarını belirtti.

Ağrı'da ilk defa düzenlenen U16 Yaş Türkiye Tenis Turnuvası oldukça zevkli geçmeye devam ediyor. 120 sporcunun katıldığı turnuvalar oldukça çekişmeli geçerken, sporcular turnuva maçlarında tüm hünerlerini sergiliyorlar. Kortlarda maç heyecanı yaşanırken, kort dışında ise Ağrı Tenis Kulübü yetkilileri misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyorlar. Maçlar öncesinde tenis kortlarını ve tesisleri gezen sporcular ve antrenörler, Ağrı'ya tam not verdiler. Ağrı'ya ön yargılarla geldiklerini ifade eden antrenör Vahid Belgin, tesisleri ve şehri gördükten sonra bu yargılarının kırıldığını belirtti. Doğuya ilk defa geldiğini vurgulayan Belgin, "45 yaşındayım ve doğu bölgesine ilk defa geliyorum. Tabi ki gelirken insanın kafasında bazı soru işaretleri oluyor. Ağrı'ya geldiğimde hiç beklemediğim kort ve tesislerle karşılaştım. Açıkçası bu kadarını hiç beklemiyordum. Gerçekten Ağrı teniste çok iyi durumda. Tesisler biraz daha geliştirilirse uluslar arası müsabakalar bile burada yapılabilinir. Tesisler ve şehir çok güzel, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Turnuvada Ağrı adına yarışan tenisçi Ayşegül Durmuş, Ağrı'ya gelen sporcu arkadaşlarını iyi bir şekilde ağırladıklarını, tüm sporcuların kortları çok sevdiğini ifade etti.
Ağrı'da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Marmara Üniversitesi Avrupa Projeler Koordinatörü ve Radyoloji Bölüm Başkanı Nuran Akyurt, Ağrı için tenis kulübü ile ortaklaşa projeler hazırladıklarını bildirdi. Ağrı'da tenis sporunun daha çok gelişmesi için uğraş verdiğini dile getiren Akyurt, "Tenis Kulübü Başkanı Kasım Kaya ile birlikte ortak projeler üzerinde çalışıyoruz. Amacımız çocuklarımızı tenis kortlarına kazandırabilmek. Bu organizasyonda hiçbir yerde göremeyeceğimiz bir ilgiyle karşılaştık. Sıkıntısız bir turnuva oluyor. Kompleksler itibari ile Ağrı diğer büyük şehirlerle aynı düzeyde" dedi.
Ağrı'nın tarihinde ilk defa ev sahihliği yaptıkları U16 Türkiye Tenis Şampiyonası için çok mutlu ve gururlu olduklarını belirten Ağrı Tenis Kulübü Başkanı Kasım Kaya ise, misafir sporcuları memnun etmek adına tüm ekibin büyük bir özveri ile çalıştığını söyledi. Ağrı'nın tenis sporuna çok çabuk alıştığını anlatan Kaya, "2009 yılında kurulan kulübümüz önce 2. lig ardından 1. lige yükselme başarısı göstermiştir. Kısa sürede yüzlerce Ağrılı çocuğu tenis sporu ile tanıştırdık. Hedefimiz daha büyük kitlelere ulaşabilmek. Kısa bir zaman diliminde Türkiye'de önemli turnuvalarda birine ev sahipliği yaptığımız için de ayrıca sevinçliyiz. Tüm sporcularımızın sorunsuz bir şekilde Ağrı'dan ayrılması için mücadele ediyoruz" dedi.


Yorum Ekle