SON DAKİKA

Ağrı’da TOKİ Kuraları Çekildi

15 Kasım, 2022 19:36 Güncelleme: 15 Kasım, 2022 19:36 Ağrı’da TOKİ Kuraları Çekildi

  Hayalini kurduğu eve sahip olmak isteyen milyonlarca kişinin başvurduğu sosyal konut projesi kapsamında TOKİ kuraları Ağrı’da da çekildi.

        Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan “İlk Evim İlk İş Yerim” projesinde Ağrı'da kura çekimi Ağrı Yeni Spor Salonunda gerçekleştirildi.

        Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Ağrı Merkez’de 878, Tutak' ta 132, Patnos'ta 130, Doğubayazıt'ta 100, Diyadin'de 80, Taşlıçay ve Eleşkirt'te 80 olmak üzere toplam 1480 konut hak sahiplerine kavuşturulacak.

        Ağrı Valisi Dr. Osman VAROL ve Belediye Başkanı Savcı SAYAN, ilk kurayı çekmesiyle başlayan programda il için çekilişler noter huzurunda yapıldı.

Programda konuşan Vali Dr. Osman VAROL, çekilişlerin tüm vatandaşlar için hayırlı olmasını diledi. Konuşmasın devamında şu ifadelere yer verdi; “Bugün burada birçok vatandaşımızın hayalini kurduğu eve sahip olmasına vesile olacak Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan “İlk Evim İlk İş Yerim” projesinin kura çekiminde sizlerle birlikte olmanın verdiği memnuniyetle öncelikle hepinizi saygı, sevgiyle muhabbetle selamlıyorum.

        Bugün Ağrı ilimizin genelinde 1480 tane konutun “İlk Evim İlk İş Yerim” projesi kapsamında kura çekimini gerçekleştireceğiz. Raporlara bakarak şunu söyleyebilirim ki Taşlıçay ilçemiz haricindeki tüm ilçelerimizde konut sayısının neredeyse 10 katı kadar vatandaşımızın talebi vardır. Bu kura çekiminin ardından yaklaşık iki yıl içerisinde vatandaşlarımızın hayallerindeki eve kavuşması sağlanacaktır.

        Kura çekimi sonucunda hak sahibi olamayan diğer vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu tip projeler devam edecek ve ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımıza konutlar temin edilecektir. 

        Devletimiz anayasada da ifade edildiği gibi bir sosyal devlettir. Devletimiz sosyal devlet anlayışıyla, vatandaşlarımıza TOKİ tarafından devam edilecek bu projelerle hem hayallerindeki eve kavuşturmaya devam edecek hem de diğer alanlarda da yapılacak birçok çalışmalarla vatandaşlarımıza destek olacaktır. İnşa edilecek konutların kura sonucunda hak sahibi olan tüm ailelerimize hayırlı olması temennisinde bulunarak diğer ailelerimizin de en kısa sürede konutlarına erişmesini niyaz ediyorum.

        Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.’’

Yorum Ekle