SON DAKİKA

Ağrı'da Minikler Okula Başladı

12 Eylül, 2011 15:07 Güncelleme: 12 Eylül, 2011 15:07 Ağrı'da Minikler Okula Başladı

Ağrı’da ilköğretim okulları ile ana sınıflarına yeni kayıt yaptıran minik öğrenciler için yeni eğitim-öğretim dönemi başladı.


İlköğretim okulları ile ana sınıflarına yeni kayıt yaptıran minik öğrenciler için yeni eğitim-öğretim dönemi başladı. Öğrencilerin okulda uyum sorunu yaşamaması için 4 günlük uyum programı uygulayan Milli Eğitim Bakanlığı, bu sayede öğrencilerin derslere, okula, öğretmenlerine alışmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Bir süredir uygulanan uyum programı ile öğrenciler kısa süreli hazırlık devresinden geçerek yeni eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirilecek. Bu kapsamda miniklerin okul kaygılarının önlenmesi, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme ortamını tanıması ve sevmesi, okul kurallarını öğrenmesi ve okula iyi bir başlangıç yapması amaçlanıyor.

Ağrı merkez ve ilçelerde 14 bin 304 1. sınıf, 2 Bin 589 anasınıfı öğrencisi bugün aileleri ile birlikte okulların yolunu tuttu. Anne ve babaları ile birlikte okullarına gelen minik öğrencilerin heyecanlı halleri dikkatlerden kaçmadı. Öğretmenler minik öğrencileriyle yakından ilgilenerek heyecanlarını yatıştırmaya çalıştı.

Yorum Ekle