SON DAKİKA

Ağrı'da Meyve Ağaçlarını Budama Kursu Devam Ediyor

22 Nisan, 2022 05:10 Güncelleme: 22 Nisan, 2022 05:10 Ağrı'da Meyve Ağaçlarını Budama Kursu Devam Ediyor

Ağrı'da Meyve Yetiştiriciliği ve Geliştirilmesi Projesi ile meyveciliğin artmasıyla birlikte çiftçilerden gelen talep üzerine Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personeli tarafından Halk Eğitim Merkezi ile birlikte açılan budama kursu devam ediyor.

Meyve Ağaçlarında Budama kursu kapsamında çiftçilere teorik olarak anlatılan bilgiler aynı zamanda saha çalışmalarıyla da destekleniyor.

Kursiyerlerin saha çalışmalarına ilgisi nedeniyle verimli bir ortam oluşan çalışmalarda budama faaliyetlerinin yanı sıra bahçe bakımı, gübreleme ve aşılama gibi konulara da değinildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN; meyveciliğin ilimizde geliştirilmesi için söz konusu eğitimlerin ve saha çalışmalarının devam edeceğini teknik personelin her zaman sahada üreticilerimizin yanında olduğunu belirterek, hali hazırda devam eden eğitimle ilgili ise kursu başarıyla bitiren kursiyerlerin kurs sonunda belgelendirileceklerini dile getirerek aynı zamanda gelen talepler doğrultusunda yeni kursların açılarak eğitimlere devam edileceğini belirtti.

Yorum Ekle