SON DAKİKA

AĞRI'DA KAMU KURUMLARI SU VERİMLİLİĞİ TOPLANTISI DÜZENLEDİ

"Suyumuza Sahip Çıkalım" Seferberliği Başlıyor! 01 Şubat, 2024 13:31 Güncelleme: 01 Şubat, 2024 13:32 AĞRI'DA KAMU KURUMLARI SU VERİMLİLİĞİ TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Ulusal su verimliliği seferberliği çerçevesinde düzenlenen toplantı, kamu kurumları hizmet binalarındaki su verimliliği uygulamalarını gündeme taşıdı. Ülkemizin Akdeniz kuşağında yer alması ve iklim değişikliğinin etkileriyle su kaynaklarının %50 oranında azalması öngörüsü, su kullanımında radikal adımların atılmasını gerekli kılıyor.

Tarım, içme-kullanma suyu ve endüstriyel üretimdeki su tüketiminin büyük bir kısmının bu sektörlerde gerçekleşmesi, su kaynaklarının dengeli kullanımının önemini vurguluyor. Toplantıda, içme suyu sistemlerindeki %3,5 olan su kayıplarının azaltılması, tarımda sulama randımanının artırılması ve sanayide temiz üretim teknolojilerinin benimsenmesiyle su kullanımında %20'ye varan azalmaların mümkün olduğuna dikkat çekildi.

Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, İl Müdürü Mehmet HÜSEYİNOĞLU liderliğinde "Ulusal Su Verimliliği Seferberliği" konusunda farkındalık yaratma hedefiyle bir araya gelindi. Toplantıda aynı zamanda kamu kurumlarındaki personellere yönelik su kullanım raporlamalarının periyodik olarak yapılmasına ilişkin bilgilendirmeler de paylaşıldı.

Bu bilinçlendirme çabaları, ülkemizin su kaynaklarını daha sürdürülebilir bir şekilde yönetme amacı güderken, "suda sıfır kayıp" ilkesiyle tüm kurumlar, çiftçiler, sanayiciler ve vatandaşlar suyu daha verimli kullanmaya çağrılıyor. "Suyumuza Sahip Çıkalım" temasıyla başlatılan seferberlik, su verimliliği kültürünü yaygınlaştırarak gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre bırakma amacını taşıyor.



Yorum Ekle
Etiketler