SON DAKİKA

Ağrı'da "Genç Bilaller Ezan Okuma Bölge Yarışması"

Ağrı'da "Genç Bilaller Ezan Okuma Bölge Yarışması" 23 Mart, 2019 20:58 Güncelleme: 23 Mart, 2019 20:58 Ağrı'da "Genç Bilaller Ezan Okuma Bölge Yarışması"

Ağrı'da "Genç Bilaller Ezan Okuma Bölge Yarışması"

Genç Bilaller Ezan Okuma Bölge Yarışması, Ağrı Şinasi Ünsal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile beraber çalışılarak düzenlendi.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Kültür Kongre Merkezi Osmanlı Salonu'nda tertip edilen yarışmada üst kademeden birçok kişi de katılım sağladı. İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında gerçekleştirilen bu yarışmaya farklı farklı illerden de yarışmacılar dahil oldu. Toplamda 22 yarışmacının ezan okuduğu bu faaliyette; Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Iğdır ve Kars illerinden yarışmacılar dahil oldu.

genc-bilaller-ezan-okuma-bolge-yarismasi2.jpg

Yarışma sonucunda 95.6 puan alan iki okul arasında kura çekimi gerçekleştirildi. Erzurum Aziziye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Abdullah Turca birinci oldu. Ağrı Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Ömer Gürbüz ikinci, Artvin Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil Bülbül ise üçüncü tamamladı.

İmam Hatip Ortaokullarında gerçekleşen yarışmada ise Erzurum İbn-i Sina İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Davut Ali Bingöl birinci oldu. Bayburt Gaziler İmam Hatip Ortaokulu'nda okuyan İsmail Akbulut ikinci, Artvin Şöhret Cengiz İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Emre Kanra ise üçüncülükle tamamladı.

Yarışma sonrasında Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Faruk Tekin, katılım sağlayan herkese teşekkürlerini iletti. Dereceye giren yarışmacılara ise cumhuriyet altınlarını takdim etti.


genc-bilaller-ezan-okuma-bolge-yarismasi1.jpg


genc-bilaller-ezan-okuma-bolge-yarismasi3.jpg


genc-bilaller-ezan-okuma-bolge-yarismasi4.jpg

Kaynak: Ağrı'da Ezanı Güzel Okuma Yarışması

Yorum Ekle