SON DAKİKA

Ağrı'da “15 Temmuz Hain Darbe Girişimi ve Ağrı Halkının Duruşu” Konulu Konferans Yapıldı

15 Temmuz, 2021 15:24 Güncelleme: 15 Temmuz, 2021 15:24 Ağrı'da “15 Temmuz Hain Darbe Girişimi ve Ağrı Halkının Duruşu” Konulu Konferans Yapıldı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde düzenlenen “15 Temmuz Hain Darbe Girişimi ve Ağrı Halkının Duruşu” konulu konferansa yapıldı.

Osmanlı Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra, 15 Temmuz 2016 tarihinde Ağrı Valisi olarak görev yürüten ve hain darbe giriminde Ağrılı hemşehrilerimizle birlikte milli duruş sergileyerek darbe girişiminin ve darbecilerin karşısında duran Musa Işın, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutan V. Albay Serhat Kasalak, Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, İl Protokol Üyeleri, vatandaşlar ve basın mensubları katıldı.

Konferans öncesinde Vali Varol ve Protokol Üyeleri tarafından, 15 Temmuz konulu resim ve fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye’de ve Ağrı’da sergilenen destansı mücadelenin fotoğraflarını ve milli duruşun ruhunun yağlı boya ile yansıtıldığı resimleri tek tek inceleyen Vali Varol, aziz milletimizin istiklali ve istikbali uğruna canını hiç düşünmeden feda etmeye hazır olduğunu tüm dünyanın bir kez daha gördüğünü belirterek 15 Temmuz’un birlikte olduğumuzda her zorluğun üstesinden gelebilecek güce sahip olduğumuzu bir kez daha hatırlattığını ifade etti.

Sergi açılışı ve incelemelerinin ardından Vali Varol ve Protokol Üyeleri, “15 Temmuz Hain Darbe Girişimi ve Ağrı Halkının Duruşu” konulu konferansa katıldı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan konferans programı Vali Varol ve Protokol Üyelerinin günün anlam ve önemine binaen yaptıkları konuşmalar ile sürdü.

Vali Varol: “Bizim milletimiz ve coğrafyamız dünyaya milli dayanışma konusunda örnek olma noktasında çok maharetlidir. Aziz milletimiz, 15 Temmuz’da da bunu tüm dünyaya göstermiştir. Dünyada birçok ülkede çeşitli darbe girişimleri olmuştur fakat hiçbir yerde milletin birliktelik göstererek, hiçbir teknik donanıma sahip olmadan canını ortaya koyarak karşı durduğu bir mücadele yaşanmamıştır. Bir ferdi olmaktan gurur duyduğum aziz milletimizin bizlere öğrettikleri ile bugün bizlere düşen görev 5 yıl önce yaşanan destansı mücadeleden öğrendiklerimizi ve kahramanlıklarımızı gelecek nesillere aktarmak için çalışmak ve toplumsal hafızamızı diri tutmaktır. Burada gençlerimiz 15 Temmuz’da verdikleri mücadelede gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen 251 vatandaşımızın isimlerini üzerlerinde taşıyarak bunu başardığımızı bizlere göstermişlerdir. Yine bu programda 15 Temmuz gecesi Ağrı’mızın Valisi olan kıymetli büyüğümüz Sayın Musa Işın’ın da bizlerle o geceyi ve Ağrılı vatandaşlarımızla birlikte sergiledikleri dik duruşu paylaşmalarının toplumsal hafızamızı diri tutmak noktasında çok kıymetli olduğunu düşünüyor kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum.”dedi.

Daha sonra, 15 Temmuz döneminde Ağrı Valisi olan Musa Işın konuşmalarını yaparak, 15 Temmuz gecesi Ağrı’da yaşanan olayları ve hain darbe girişimine karşı Ağrılı hemşehrilerimizin sergilediği milli duruşu anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından, 15 Temmuz’da hayatlarını hiçe sayarak ölüme yürüyen kahraman 251 vatandaşımızın isimlerini üzerlerinde taşıyan gençlerimizle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Varol, gençliğin gözündeki bu ışığın kendilerine güç verdiğini ve aldıkları bu güçle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Konferansın ardından program kapsamında, 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında durarak vatanı uğruna canını feda eden 251 şehidimizin anısını yaşatmak üzere Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kampüsüne 251 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Vali Varol, dikilen fidanların büyümesiyle vatandaşlarımızın yaptığı fedakarlıkların da milletimizin gönlünde büyüyerek yeşereceğini ifade etti.

Yorum Ekle