SON DAKİKA

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOĞUBAYAZIT'TA KUTLANDI

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOĞUBAYAZIT'TA KUTLANDI 08 Mart, 2019 08:07 Güncelleme: 08 Mart, 2019 08:07 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOĞUBAYAZIT'TA KUTLANDI

Doğubayazıt HDP (Halkların Demokratik Partisi) Belediye Başkan adayları Doğubayazıt kadınlarını unutmayarak onlara çiçek verdiler.

 

HDP Batman Milletvekili Feleknaz UCA, Ağrı HDP Belediye Başkan Adayı Yeliz KARAASLAN, Doğubayazıt HDP Belediye Başkan aday Yıldız ACAR ve çok sayıda kadın vatandaşlar katıldı.

 

Doğubayazıt HDP İlçe Binası önünde Tef Çalgısı ve Darbuka ile yola çıkarak Denizbank'ın yanında bulunan seçim bürosuna gelen Milletvekili ve Belediye Başkan adayları etrafta bulunan esnaf ve vatandaşlardan da alkış alarak destek gördüler.

 

HDP Batman Milletvekili ve Belediye Başkan adayları seçim bürosunda bulunan kadınlara çiçek vererek kadınların günlerini kutladılar. Kutlama sonrası Kadınlar, Çevrede bulunan vatandaşlar ve esnafında eşliği sonucu ortaya güzel bir halay çıktı.

 

Halayın sonunda HDP Batman Milletvekili Feleknaz Uca, Ağrı Belediye Başkan Adayı Yeliz KARAASLAN ve Doğubayazıt HDP Belediye Başkan adayı Yıldız ACAR seçim bürosu önünde birer konuşma yaptılar.

 

 

HDP Batman Milletvekili Feleknaz UCA yaptığı konuşmada; “Biz kadın olarak başarılmayacak çok şey başardık ve şuan kendi ayaklarımız üstünde çok rahat durabiliyoruz. Bizim gücümüz varken her şey yapabiliriz” dedi.

 

HDP Ağrı Belediye Başkan Adayı Yeliz KARAASLAN yaptığı konuşmada; “Biz her yerde varız ve ben inanıyorum ki bu güzel ve cesur kadınlar bazidi gümbür gümbür yerinden oynatacaklar ve kazanacağız” dedi.

 

HDP Doğubayazıt Belediye Başkan Adayı Yıldız ACAR yaptığı konuşmada; “Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve ben buradan bütün kadınların emek sarf edenlerin kadınlar gününü kutluyorum” dedi.

 

Daha sonra Sanatçı Brusk Azad toplanan kadınlara ve orada bulunan vatandaşlara sarkı söyledi, şarkılar ile birlikte vatandaşlar, esnaf ve kadınlar hep birlikte halaya girerek gönüllerince eğlendiler.

 

Haber: Halkın Sesi Gazetesi -Salih Çakar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle