SON DAKİKA

4. İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

09 Ekim, 2022 13:31 Güncelleme: 09 Ekim, 2022 13:31 4. İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Ağrı Valisi Dr. Osman VAROL’un başkanlığında, 4. İl Koordinasyon Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Dr. Osman VAROL’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Ağrı Belediye Başkan Vekili Nesim ZENGİN, İlçe Kaymakamları, Kurum Müdürleri ve İlçe Belediye Başkanları katılım sağladı.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda Vali VAROL; açılış konuşmasını yaparak toplantının, Ağrı için hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

İlde yürütülen kamu yatırımlarının genel değerlendirmesinin yapıldığı ve projelerin son durumunun ele alınarak kurumlar arası koordinasyon sağlanmasının amaçlandığı toplantıda Vali VAROL: “İlimizde 2022 yılında 271 proje hazırlanmış olup ekim ayı itibari ile bu projelerden 21 adedi bitirilmiş, 152 adedinde çalışmalar devam etmekte, 72 adedi ihale aşamasında, 8 adedi henüz başlanmamış olup 18 adedi ise tasfiye edilmiştir. Bu projelerin toplam tutarı 7 milyar 669 milyon TL’dir. 2022 yılında tahsis edilen ödeneğin toplamı ise 1 milyar 283 milyon TL’dir. Yıllara sair güncel olarak toplam 1 milyar 880 milyon harcanarak %23 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.” dedi.

Vali Dr. Osman VAROL’un değerlendirmelerinin ardından kamu kurum ve kuruluş yetkilileri yatırım çalışmalarına ilişkin sunumlarını gerçekleştirdi.

4. İl Koordinasyon Kurul Toplantısı, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.

Yorum Ekle