SON DAKİKA

30 Ağustos Zafer Bayramı, Düzenlenen Programla Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

31 Ağustos, 2021 06:43 Güncelleme: 31 Ağustos, 2021 06:43 30 Ağustos Zafer Bayramı, Düzenlenen Programla Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Tarihi zaferlerle dolu aziz milletimizin ve şanlı ordumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nın en zorlu mücadelelerinin verildiği Büyük Taarruz'u başarıyla neticelendirerek Cumhuriyet’imizin kuruluşunu müjdelediği büyük zaferin 99. yıl dönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Ağrı Abide Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Vali Varol, Hava Şehitleri Anıtı’na karanfil bırakarak, ülkemizin birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  silah arkadaşlarını ve  aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle andığını belirtti.

Çelenk sunumunun ardından kutlama programı Ağrı Valiliğinde düzenlenen Tebrik  Töreni ile sürdü. Vali Dr. Osman Varol tarafından gerçekleştirilen törene İl Protokol Üyeleri, Kahraman Gazilerimiz ve Aziz Şehitlerimizin kıymetli aileleri  katıldı.

Dörtyol Kavşağında devam eden kutlama programı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunması ile sürdü. Ardından Vali Dr. Osman Varol, Törene katılan protokol üyelerinin, vatandaşların ve tören birliklerinin bayramını kutladı. Halk oyunları gösterisi ile devam eden kutlama programı geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve askeri birliklerin geçit töreninin ardından sona erdi.

 Daha sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programı kapsamında, Vali Dr. Osman Varol ve İl Protokol Üyeleri  Askeri Şehitliğini ziyaret ederek şehitlerimize dua ettiler. İl Müftüsü Tandoğan Topçu’nun yaptığı duanın ardından Vali Dr. Osman Varol, şehitlerimizin kabirlerini tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı.
Kabir ziyaretleri sırasında Şehitlerimizin kabri başında dua eden aileleri ile bir araya gelerek bir süre sohbet eden Vali Varol, Şehitlerimizin kıymetli ailelerine minnettar olduklarını belirterek metanet diledi.

Yorum Ekle