SON DAKİKA

3. BALIKGÖLÜ YAZ FESTİVALİ YAPILDI

18 Temmuz, 2022 07:19 Güncelleme: 18 Temmuz, 2022 07:19 3. BALIKGÖLÜ YAZ FESTİVALİ YAPILDI

2 bin 241 metre rakımı ile Türkiye’nin en yüksek rakımlı gölü olma özelliğinin yanı sıra sahip olduğu doğal güzellikleriyle her mevsim binlerce kişinin ziyaret ettiği Balık Gölü'nde;  2 gün boyunca 20.000’in üzerinde  insanın katıldığı ve   çeşitli oyunlar halk etkinlikleri Ulusal Sanatçı Rafet El Roman ve Ulusal basında canlı yayın yapan bölgede en çok izlenen TRT kürdi Dengbej programı,  su oyunları, flyboard etkinlikleri,  çocuk oyunları, çeşitli yarışmalar ve çok sayıda yerel sanatçı; Alparslan Adsay, Mustafa Elem, Mehmet Agiri, Kardelen Turan, Habib Irmak, Özcan Kızılkurt, Cesim Murat ve İsmail Kaya’nın  katılımı ile gerçekleşti.

Muhteşem gösterilere tanıklık eden 2 günde 20.000 ila 30.000 arası insan katıldığı 

Renkli Görüntülere ev sahipliği yapan 3. Geleneksel Balıkgölü Festivalinde görülmemiş ve ilklerle dolu heyecanlı anlar yaşandı.

Açıklamalarda bulunan Başkan Taşdemir; Festivalimizi hayırlısı ile kazasız belasız dillere destan bir şekilde bitirdik, emeği geçen bütün paydaş ve katılımcılarımıza, Güvenlik sorunu yaşatmayan ilçe Jandarma ve Polis Teşkilatımıza, Sağlık Personellerimize , Belediye personelimize,  Uzaktan yakından gelen eş Dost Akrabalarıma, festivalin Başından sonuna kadar büyük emek sarf eden Festival komitesi, Basın mensupları, Festival sunucusu ve İsmini Sayamadığım, Unuttuğum kim varsa hepsine teşekkür edip şükranlarımı sunuyorum ifadelerini kullanarak, Program sonunda ilçe kaymakamımız Sayın Adem Topaca, Güvenlik görevlileri, ve Belediye Personelimiz ile  hatıra fotoğrafı çekerek 4. Geleneksel Balıkgölü yaz festivalinde buluşmak temennisinde bulundu.

Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir ve İlçe Kaymakamı Adem Topaca tarafından organize edilip Kültür Turizm Bakanlığı, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Ağrı Valiliği, Serhat kalkınma ajansı (SERKA),  İMN Turizm ve Belediye tarafından desteklenen ve Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, İl Valisi Dr. Osman Varol, il başkanı Av Halil Özyolcu Belediye Başkanı Savcı Sayan, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen İlçe Belediye başkanları, İlçe başkanları, Siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, uzaktan ve yakından gelen Federasyon ve Dernek Başkanları ve çok sayıda vatandaşlar festivale katıldı...

Yorumlar
A
Ahmet Çelik2 yıl önce

Güzel Doğubayazıt'ımızın, ve Taşlıçayımız'ın turizmine katkısı olan sayın kaymakamlarımıza ve belediye başkanlarımıza teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Yorum Ekle