SON DAKİKA

14 Nisan, Doğubayazıt'ın Düşman işgalinden kurtuluş günüdür

. 15 Nisan, 2024 05:56 Güncelleme: 15 Nisan, 2024 06:00 14 Nisan, Doğubayazıt'ın Düşman işgalinden kurtuluş günüdür

Doğubayazıt'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıldönümü, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenlerle büyük bir coşkuyla kutlandı. Törene, Vatandaşlar, yöneticiler, askeri birimler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Tören, saygı duruşuyla başladı. Katılımcılar, Türk bayrağının gölgesinde saygıyla eğilerek şehitler için dua etti. Ardından İstiklal Marşı'nın coşkulu bir şekilde okunmasıyla atmosfer daha da yükseldi.

Çelenk sunumu törenin en duygusal anlarından biriydi. Çelenklerin, şehitlerin ve kurtuluş mücadelesinde hayatını kaybedenlerin anısına sunulmasıyla katılımcılar duygusal anlar yaşadı.

Törenin en önemli bölümü ise Kaymakam Murat Ekinci'nin konuşmasıydı. Ekinci, Doğubayazıt'ın tarihindeki bu önemli günün anlamını ve kurtuluş mücadelesinin önemini vurgulayan bir konuşma yaptı. Konuşmasında, vatanın ve bayrağın önemine değinerek, kurtuluş mücadelesinde hayatını kaybedenleri minnetle andı.

Tören, Kaymakam Ekinci'nin konuşmasının ardından sona erdi. Katılımcılar, Doğubayazıt'ın kurtuluşunun 106. yıldönümünü coşkuyla kutlamanın yanı sıra, tarihi anların ve kahramanlıkların anısını bir kez daha yaşattılar...


Yorum Ekle
Etiketler