21 Ocak 2017 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Atanan Üniversite Rektörleri Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde Bir Araya Geldiler
Üniversite konukevinde basına açık bir şekilde gerçekleştirilen bu toplantıya Vali Sayın Süleyman Elban, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. İbrahim ZEYBEK, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, misafir konuğumuz Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Ak Parti İl Başkanı Avukat Abbas Aydın, Üniversite Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Önder Şimşek ile Prof. Dr. Faruk Kaya ve Rektör Danışmanı Dr. İbrahim Özgül katıldı.
Üniversite tanıtım sinevizyonu gösteriminin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut; Rektörlük görevine birlikte atandığımız çok saygıdeğer rektör arkadaşlarımızla değerlendirmeler yapmak üzere yılda iki kere bir araya gelme kararı almıştık. İlkini Afrin Operasyonunu desteklemek adına 18-19 Şubat 2018 tarihinde Kilis 7 Aralık Üniversitesinde gerçekleştirdiğimiz toplantının ikincisini üniversitemizde gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile hepinize ayrı ayrı hoş geldiniz diyor sizleri Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitemizde ve ilimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum dedi.
İl protokolünün de hazır bulunduğu kahvaltılı açılış toplantısı ve basın bildirisinin ardından üniversite rektörleri değerlendirme toplantısını üniversite senato salonunda gerçekleştirdiler.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılan üniversite rektörleri, yaptıkları değerlendirmede üniversiteleri arasındaki işbirliğini daha işlevsel hale getirmek, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari işbirlikleri yapmak, üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak ve ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak ve ortak bir vizyon geliştirmek için fikir teatisinde bulundular.
Farklı bölgelerden gelen üniversite rektörlerinin gerçekleştirdiği toplantıda; somut adımlarla üniversiteler arasında iş birliği süreçlerinin desteklenmesi ile üniversitelerin
bulunduğu şehirlerin kalkınma, toplumsal refah, teknolojik ve bilimsel gelişmelerine öncülük etmek için birlikte hareket etmelerinin önemine vurgu yapıldı. Çünkü toplumları dönüştürmede ve geleceğe hazırlamada lokomotif rol üstlenen üniversitelerin gerçekleştireceği çalışmaların etkisi sadece üniversitelerin kurumsal gelişimine değil, bulundukları şehirlerin ve ülkemizin kalkınma çabalarına da olumlu yönde etki etmektedir.
Ayrıca bu toplantıda akademisyenler arasında dostlukların oluşması, ilişkilerin güçlendirilmesi ve üniversiteler arasındaki iletişimin sağlanması ile daha vizyoner projeler geliştirmek ve özgün çözümler bulmak konusunda çaba sarf edilmesi gerektiğini müzakere eden rektörler, son olarak üniversitelerin kütüphanelerinin, araştırma merkezlerinin, laboratuvarlarının ve bilimsel envanterlerinin, ortak kullanıma açılmasının faydalı olacağı konusunda mutabakata vardılar.
Üniversiteler arasında sıcak diyalogların kurulmasına, karşılıklı bilgi birikiminin ve tecrübelerin paylaşılmasına, sorunların ortak akıl ile çözülmesine vesile olması nedeniyle bu toplantıların belirli periyotlarla tekrarlanmasında büyük faydalar mülahaza edildiği ortak kanaati oluştu.
Toplantı, üniversite yerleşkesi, şehir ve Doğubayazıt gezisinin ardından sona erdi.