SON DAKİKA

12 Ülkeden Sanatçılar Iğdır Üniversitesi Öncülüğünde Afetzedeler İçin Çaldılar

22 Mart, 2023 07:23 Güncelleme: 22 Mart, 2023 07:23 12 Ülkeden Sanatçılar Iğdır Üniversitesi Öncülüğünde Afetzedeler İçin Çaldılar

Iğdır Üniversitesi ile Caspiart iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında 12 ülkeden sanatçılar, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen vatandaşlar için dayanışma konseri düzenlediler.

Iğdır Üniversitesi ve Caspiart Sanat ve Sanatsal Eğitim Hizmetleri Tic. Ltd. Şti tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerin ortaya koyduğu yıkımdan etkilenen vatandaşlara moral ve destek amacıyla dayanışma konseri düzenlendi.

Çek Cumhuriyeti, Almanya, Norveç, Umman, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tataristan (Rusya), Türkiye, Çin, Ukrayna ve Özbekistan'ın ortak katılımlarıyla gerçekleştirilen konser, sanatın birleştirici gücünü birken daha gözler önüne serdi.

Rektör Alma: Müzisyen Ekiplerimizi Canı Gönülden Tebrik Ediyorum

Konserin açılış konuşmasını yapan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’nin ‘asrın felaketi’ ile karşı karşıya kaldığını anımsatarak, “Bu hadiseden uzak kalmayan müzisyen ekiplerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Müzik diliyle hissiyatlarını çok muazzam bir şekilde dile getirdiler. Bu vesileyle depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kalanlara ise sabrı cemil diliyorum.” dedi.

Konserde emeği geçen Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Bölümü öğretim elemanları Dr. Öğr. Üye Mihriban Mammadaliyeva, Dr. Öğr. Üye Tolga Ergül, Öğr. Gör. Mammadali Mammadaliyev ve Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. Ilgar Eyyubov de bu vesileyle bir kez daha afetlerde canlarını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dilediler.

Yorum Ekle