SON DAKİKA

Robot Ameliyat Etti, Protokol İzledi

Robot Ameliyat Etti, Protokol İzledi 22 Şubat, 2018 05:35 Güncelleme: 22 Şubat, 2018 05:35 Robot Ameliyat Etti, Protokol İzledi

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni gezen Vali Seyfettin Azizoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, maske takarak Da Vinci robotuyla yapılan ameliyatı takip etti. Robotun ameliyatını ekrandan izleyen Azizoğlu ve Sekmen'e yapılan çalışma hakkında da bilgi verildi.

HABER MERKEZİ

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) Da Vinci Robotuyla yapılan ameliyatı izledi. Steril elbise giyerek maske takan Azizoğlu ve Sekmen, ekrandan izledikleri ameliyat hakkında görevli doktorlardan da bilgi aldı.

Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Uçar ile birlikte, sağlık çalışmaları ve teknolojik yenilikleri ile adından söz ettiren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) incelemelerde bulundu.

Hastane yöneticilerinin de eşlik ettiği ziyarette Vali Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, hastanede hizmet veren ameliyat robotuyla 'laparoskopik' yöntemle yapılan bir ameliyatı takip etti. Sağlıkta teknoloji devi olarak adlandırılan 'Davinci' robotu ve yaptığı operasyonla ilgili bilgiler alan Vali Azizoğlu ve beraberindekiler, tecrübeli cerrahların ustalıkla yürüttüğü ameliyatı ekrandan canlı olarak takip etti.

Vali Azizoğlu, Başkan Sekmen ve İl Sağlık Müdürü Uçar daha sonra hastanenin Çocuk Kalp Damar Cerrahi Bölümü'nü ziyaret ettiler. Çocuk Kalp Cerrahı Uzm. Dr. Mehmet Biçer'den tedavisi devam eden minik hastalar hakkında bilgiler alan Vali Azizioğlu ve beraberindekiler hasta yakınları ile sohbet ederek, geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Yapılan ziyaretlerin ardından Hastane Başhekimliğine geçen Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmur Uçar, Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Orhan Delice ile birlikte yaptıkları açıklamada Erzurum'un sağlıkta yakaladığı başarının önemine vurgu yaparak inşaatı devam eden Şehir Hastanesi'nin tamamlanmasıyla sağlık hizmetlerinin daha konforlu olacağını belirttiler.

Erzurum'da sağlık hizmetlerindeki kalitenin teknolojik imkanlarla her gün daha da geliştiğinin altını çizen Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin sadece Erzurum'a değil, bölge illerine ve hatta ulusal düzeyde görev yapan bir hastane olmasının yanı sıra, Sağlık Turizmi ile de birçok ülke vatandaşına hizmet ederek adından söz ettirdiğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle