SON DAKİKA

PATNOS'TA HAYVAN HASTALIKLARI EĞİTİMİ PROGRAMI VE MALZEME DAĞITIM YAPILDI

07 Ekim, 2021 18:02 Güncelleme: 07 Ekim, 2021 18:02 PATNOS'TA HAYVAN HASTALIKLARI EĞİTİMİ PROGRAMI VE MALZEME DAĞITIM YAPILDI

Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi kapsamında Hayvan Hastalıkları Eğitimi Programı Malzeme Dağıtım Töreni  Patnos İlçesi’nde düzenlendi. 

Törene Patnos Kaymakamı Yusuf CANKATAR, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman DEMİRDÖĞEN, İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Ferdi ÇELİK, İl Müdür Yardımcısı Zeki ÇELİK, İlçe Müdürleri, Şube Müdürleri ve üreticiler katıldı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının finanse ettiği proje ile üreticilere verilen eğitim sonrası çizme, tulum, eldiven, meme dezenfektanı ve ilaçlama sırt pompası dağıtıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Patnos Kaymakamı Yusuf CANKATAR, ‘’Türkiye’de tarımsal üretimden ve çiftçilerimizin emeğinden yararlanmayan hiçbir hane yoktur. Bu sebeple gerek Patnos İlçemizde, gerek İlimizde, gerek Ülkemizin çeşitli yerlerinde tarımsal üretimin, çiftçilerimizin ürettiği üründeki verimin arttırılmasının ve çiftçimizin kâra geçirilmesinin büyük önemi var. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımızın, İlçe Müdürlüğümüz ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün değerli katkılarıyla böyle güzel projelerimiz hazırlanıyor, yıl içerisinde çiftçilerimize gerekli destekler sağlanıyor. Bu projemizle de, gerek yem bitkilerinin üretiminin arttırılmasında, gerek hayvansal üretim veriminin arttırılmasında büyük katkılarının olacağına inanıyorum. Bu projelerin hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman DEMİRDÖĞEN, ‘’Bitkisel ve hayvansal üretim gibi özellikle tarım sektöründe bu bölgenin potansiyelinin yüksek olduğunu biliyoruz. Bu amaçla bu yıl içerisinde Ağrı’ya 7’si tarım sektöründe olmak üzere 9 proje ve 4.5 milyonluk destek sağlamış olduk. Bu projelerden 2 tanesi Patnos İlçesinde uygulanıyor. Başarılı uygulamalarından dolayı İlçe Müdürümüzü tebrik ederim. Kurumlar arası bu tür ilişkiler olmasa bu tür projelerin başarıya ulaşması çok zor. İlimizden ve İlçelerimizden gelecek projeler ile 2022 yılında da destek vermeye devam edeceğiz.’’ dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdür Vekili Ferdi ÇELİK, ‘’ DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunduğumuz ve 2021 yılında uygulamaya konulan 4 projemizden 2’si Patnos İlçemizde uygulanmaktadır. Bu projelerden biri Yem Bitkileri Üretimlerinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında 50 üreticimize 12 ton Macar Fiğ ve 8 ton Tritikale tohumu dağıtılarak, toplamda 100 ha alanda 20 ton tohum toprakla buluşmuştur. Yine DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen Hayvan Hastalıkları Eğitim Projesi kapsamında 900 üreticimize 3 ay içerisinde dönemler halinde eğitim çalışmaları yapılacak olup, eğitime katılımı gerçekleşen 900 üreticimize Tulum, Çizme, Eldiven, Dezenfektan, İlaçlama Pompası ve Hayvan Hastalıkları ile ilgili ekipmanlar dağıtılacaktır. Yapılacak olan bu eğitimlerle modern hayvancılık konusunda yeni teknolojiler çiftçilere anlatılarak daha bilinçli bir hayvancılığın yapılması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında yapılacak eğitimlerin ve desteklemelerin çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni eder, üreticilerimize bereketli kazançlar dilerim. Programımıza teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim.  ‘’dedi.

Yorum Ekle