SON DAKİKA

MÜFTÜ TOPÇU: ŞİDDET CEHALETTİR VE İNSAN ONURUYLA BAĞDAŞMAZ

29 Kasım, 2021 17:22 Güncelleme: 29 Kasım, 2021 17:22 MÜFTÜ TOPÇU: ŞİDDET CEHALETTİR VE İNSAN ONURUYLA BAĞDAŞMAZ

Ağrı İl Müftülüğü, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele” kapsamında lise öğrencilerine yönelik konferans düzenledi.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Naci Gökçe Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen konferansa İl Müftüsü Tandoğan Topçu konuşmacı olarak katıldı.

Konferanslarda kadınlar başta olmak üzere hiçbir canlıya şiddet gösterilmemesi gerektiğinin altını çizen İl Müftüsü Topçu, “Fiziksel, sözlü, cinsel, ekonomik ve psikolojik şiddetin her türünü İslam reddeder.” dedi.

Müftü Topçu sözlerini şöyle sürdürdü: “İslam dini kadına büyük bir değer vermiş, Hz. Peygamber aracılığıyla toplumda insani değer ve haklarını benimsetmiştir. Şiddet, değil kadına hiçbir canlıya uygulanmaması gereken ve dinimizin hoş görmediği bir eylemdir. Peygamber Efendimizin kadınlara yönelik sözleri, uygulamaları ve eşleriyle olan ilişkileri, bizlere kadına karşı nasıl davranılmasını açıkça gösteriyor. Hz. Peygamberin kadınların insan muamelesi görmediği cahiliye döneminde kadınlara tanıdığı haklar ve bu haklara riayetin dini bir yükümlülük olduğunu benimsetmesi, toplumda çok kısa zaman içerisinde etkisini göstermiş ve kadın, kendisine tanınan bu haklar sayesinde gerçek kimliğini ve saygınlığını kazanmıştır. Efendimiz, şiddetin her türlüsünü reddetmiş, özellikle de kadınlarını dövmeye kalkışanları sert bir dille uyarıp böyle bir eyleme müsaade etmemiştir. Öyleyse bizler de İslam ümmeti olarak şiddetin her zaman karşısında olmalıyız. Şiddet, cehalettir ve insan onuruyla bağdaşmaz.”

Program sonunda öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan “Peygamber ve Vefa Toplumu” isimli kitap hediye edildi.

Yorum Ekle