SON DAKİKA

Mahmut Yıldırım 'çok arananlar' arasında değil mi?

İçişleri Bakanlığı'nın 'aranan Terörist' adıyla açtığı sitede bine yakın isim başına ödül konarak aranıyor. Ancak bu çok arananlar arasında, hakkında kırmızı bülten bulunan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın bulunmaması dikkat çekiyor. 31 Ekim, 2015 02:46 Güncelleme: 31 Ekim, 2015 02:46 Mahmut Yıldırım 'çok arananlar' arasında değil mi?

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “aranan terörist” adlı internet sitesi yaklaşık üç gündür ülkenin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Bakanlığın Emniyet'le birlikte hazırladığı “terorarananlar.pol.tr” adresindeki sitede birçok kişinin ismi yer alırken, kırmızı bültenle arandığı bilinen Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın bu listede yer almaması dikkat çekti.

Cumhuriyet gazetesinde bugünkü haberinde, Alican Uludağ'ın, Mahmut Yıldırım'ın yanı sıra Madımak katliamı davasının firari sanıklarının da “aranan teröristler” listesinde bulunmadığına dikkat çekildi.

Bine yakın kişinin adının yer aldığı listede bulunanlara 4 milyon TL'ye kadar da ödül vaat ediliyor.

Ancak aynı sitede, 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'ni yakarak 35 aydını katleden ve kırmızı bültenle aranan firari sanıklar Murat Sonkur, Murat Karataş ve Eren Ceylan yer almıyor.

Kırmızı bültenle arandığı halde listede yer almayan isimlerden biri de Türkiye'nin “Yeşil” kod adıyla tanıdığı Mahmut Yıldırım. 1990'lı yıllarda birçok kanlı olaya karıştığı bilinen Mahmut Yıldırım; faili meçhul cinayetler, Akın Birdal'a suikast girişimi, Musa Anter cinayeti davalarında yargılanıyor.

 

Yorum Ekle