SON DAKİKA

Koronavirüs aşısı ücretsiz mi olacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun "Korona virüsü aşısı ücretsiz mi yapılacak?” sorusuna, "Risk grubundaki ortalama 5 milyon kişinin aşılanmasının ücretsiz olarak tamamlanacak" yanıtını verdi. 23 Kasım, 2020 07:46 Güncelleme: 23 Kasım, 2020 07:46 Koronavirüs aşısı ücretsiz mi olacak?

Hürriyet gazetesi başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yla yaptığı görüşme doğrultusunda, Türkiye'nin korona virüsü aşısına ilişkin nasıl bir yol izleyeceğini derledi. 

Pfizer-BioNTech'in 1 yıl içinde 600-650 milyon kişiye yetecek kadar aşı üretmeyi taahhüt ettiğine dikkat çeken Osman Müftüoğlu, yazısında şu bilgilere yer verdi:

▶️ Amerika’nın 300, Avrupa Birliği’nin 200, İngiltere’nin 50, Kore ve Japonya’nın 100’er milyon doz aşı siparişi verdikleri eğer doğruysa -ki doğru olduğu anlaşılıyor- özellikle mRNA aşısına hepimizin ulaşması maalesef mümkün görünmüyor. Bu nedenle bazı ülkelerde Çin ve Rus aşılarının da kullanılacağı anlaşılıyor. Bizde zaten yola Çin aşısıyla çıkıyoruz.

▶️ Birkaç hafta önce yaptığım görüşmede de Sayın Bakan bana açık ve net olarak uygulamaya Çin aşısıyla başlanacağını, ilk iki ay içerisinde risk grubundaki ortalama 5 milyon kişinin aşılanmasının ücretsiz olarak tamamlanacağını açıklamıştı. Kanaatim o ki aşı bizde de ücretsiz yapılacak. Ama bilelim ki öncelik risk grubundakilerin olacak.

 

Yorum Ekle