SON DAKİKA

İSLAM MUTLU BİR TOPLUM HEDEFLEMEKTEDİR

30 Kasım, 2021 08:39 Güncelleme: 30 Kasım, 2021 08:39 İSLAM MUTLU BİR TOPLUM HEDEFLEMEKTEDİR

Ağrı İl Müftülüğü Sabah Namazı Buluşmaları kapsamında Hacı Halis Ünsal Camii'nde program gerçekleştirildi.

Cami görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunması ve yapılan zikirlerle başlayan program İl Müftü yardımcısı Kemal Arpacı’nın kıldırdığı namaz sonrasında İl Müftüsü Tandoğan Topçu’nun, “Birlik ve Beraberlik” konulu sohbetiyle devam etti.

İl Müftüsü Topçu: ‘‘Tevhid ve Vahdet, müslümanları birleştiren, toplumsal dayanışmayı sağlayan en önemli iki kavramdır. Bu iki kavram bizlerin birlik ve beraberliğini muhafaza ederek, içeriden ve dışarıdan gelecek her türlü fitne, fesat ve bölücü faaliyete karşı güçlü kalmamızı sağlar. Birliğimizi sağlamak ve toplumdaki uyuşmazlıkları önlemek için yüce dinimiz, Kur’an ve Hadislerle arabuluculuğa teşvik ederek insanların birbirine güvendiği, aralarında kin ve hasedin olmadığı, sağlıklı ve mutlu bir toplum hedeflemektedir. Öyle ki peygamber efendimiz arabuluculuğun namaz, oruç ve sadaka gibi ibadetlerden daha önemli olduğunu ifade ederek şöyle buyuruyor; ‘Size oruç, namaz ve sadakadan daha faziletli olan şeyi bildireyim mi? diye sordu. Sahabe, elbette ey Allah’ın Resulü dediler. Bunun üzerine Resülullah şöyle buyurdu: İki kişinin arasını düzeltmektir. İki kişinin arasını bozmak ise imanı kökünden kazır.’ demiştir. Müslümanlar arasında sevgi, saygı ve kardeşlik esastır. Dirliğimizin, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizle olacağını unutmamalıyız. Aksi halde ülkemizde fitne ve terör olayları cereyan edecek; İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı dinmeyecek, Müslümanların asırlardan beri devam eden bölük-pörçük halleri ve ayrışmaları zalimlerin işlerini kolaylaştırmaya, yollarını açmaya devam edecektir.’’ şeklinde konuştu.

Üniversiteli gençlerin ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen program yapılan duanın ardından çorba ikramıyla sona erdi. 

Yorum Ekle