SON DAKİKA

Gazeteciler Yine Unutuldu...

22 Ekim, 2021 14:56 Güncelleme: 22 Ekim, 2021 14:56 Gazeteciler Yine Unutuldu...

NEZİR ÇELİK yazıyor

Gazetecilik çok kutsal bir görev. Amma velakin Sanki Doğubayazıt’taki gazeteciler BAZI KİŞİLERİN MEMURUYMUŞ GİBİ BAKILIYOR…

Kamuoyunu aydınlatan siyasi ve bürokratlarla vatandaşlar arasında köprü görevini de gazeteciler yapıyor. Halkın doğru, objektif bilgi akışını da gazeteci sağlar.

Bizim siyasi ve bürokratlarımız sivil toplum kuruluş başkanlarımız sadece Whatsapp gruplarında, kendi sosyal medya hesaplarında iki cümle yazarak bu önemli günü geçiştiriyorlar.

Seslerinin duyurulması için gecenin bir yarısında gazetecileri arayanlar ne yazık ki; gazeteciler gününde gazetecileri aramaktan kaçındılar. İşte gazetecilerin sizlere verdiği değer, işte sizin gazetecilere verdiğiniz değer…
Ama gel gelelim Doğubayazıt’ta her etkinlikte olmazsa olmaz olarak görünen gazetecilerin bu önemli günü maalesef hatırlanmadı ve kutlanmadı.
Anneler günü, Babalar günü, Öğretmenler günü ve hatta Sevgililer gününde özel programlar düzenleyip programda halay çekenler, gazetecileri bu önemli gününde hatırlanması için bir telefon bile yeterli dediği bu özel günde maalesef ne arayan oldu, nede soran. SADECE BİR KAÇ MESAJLA HEPSİ BU…
Doğubayazıt’ta ise beklenen ilginin olmaması ve hatırlanmamak maalesef biz basın çalışanlarını yine üzdü.
Türkiye’nin birçok ilinde başta Valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler ve çeşitli sivil toplum örgütleri olmak üzere bazı kurum ve kuruluşlar Gazeteciler Günü"nü kutlarken, maalesef ilçemizde bu unutulmuşluk geleneği yine bozulmadı.
Ağrı’da ve bölgede önemli bir yere sahip olan DOĞUBAYAZIT Basını’nın dışarıda önemi ve değeri bilinirken maalesef bunu ilçemizde görememek üzüntü verici.
İlçemizde gazetecilik görevini üstlenen ve büyük bir özveriyle memleket lehine haberler üreten, Doğubayazıt’ı her zaman gündemde tutan, daha önemlisi Doğubayazıt’ı en iyi şekilde tanıtan biz basın emekçilerini senenin bir gününde bile hatırlanmamak bizleri üzer ama çalışma şevkimizden bir şey eksiltmez.
Her yıl oluşan bu vefasızlık bir yana dursun, basına yeteri ilginin gösterilmediği ilçemizde görevini layıkıyla yapmaya çalışan Doğubayazıt’ın sesi, kulağı gözü olan biz gazeteciler yine bildiğimiz yolda, bildiğimiz doğrularda hep doğru ve objektifliğimizden taviz vermeyerek toplumumuzun değer yargılarına saygılı olarak haberciliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Yorum Ekle