SON DAKİKA

Fırın ve Pastanelere Yönelik Denetim

26 Kasım, 2020 20:16 Güncelleme: 26 Kasım, 2020 20:16 Fırın ve Pastanelere Yönelik Denetim

rı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından il ve ilçelerde bulunan fırın ile Pastanelere denetim yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenilirliği açısından tüketicinin korunmasını sağlamak amacıyla, gıdanın birincil üretiminden son tüketiciye arzına kadar, gıda hijyenine ilişkin genel kuralların kontrolünü 5996 sayılı Kanun kapsamında yürütmektedir.

Sofralarının vazgeçilmezi başta ekmek olmak üzere pasta ve diğer unlu mamullerin sofralara sağlıklı şartlarda ulaşmasını sağlamak maksadıyla yürütülen kapsamlı çalışmalarda, İl ve İlçelerde fırın, pastane ve unlu mamul işletmelerinde denetimler yapıldı.


Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  Gıda ve Yem Şubesi kontrol ekiplerinin yaptığı denetimlerde, işletmelerin genel hijyen durumları inceleyerek eksik görülen noktaların düzeltilmesi için gereken uyarılarda bulunuldu. 


Özellikle gramaj, hijyen ve Covid-19 denetimleri konusunda çok hassas  bir incelemenin yapıldığı kontroller esnasında, halkımızın sağlıklı unlu mamul ve yaş pasta tüketimini sağlamak amacıyla Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüz denetim elemanlarınca denetimler yapıldı ve bahsi geçen işyerlerinden analiz ettirilmek üzere yaş pasta numune alımı yapıldı. 


Analiz işlemleri yapılmak üzere laboratuvara gönderilen numunelerin uygunsuz çıkması durumunda işletmelere idari işlem uygulanacaktır.


Denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Ağrı  İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN ‘’Amacımız halkımızın kaliteli sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamaktır. 


Sofralarının vazgeçilmezi olan gıda mamullerinin gramajları ve ürünlerin hijyenik ortamlarda üretilmesi için ekiplerimiz hassasiyetle çalışmalarına devam ediyor. 

Çünkü bu tür işletmelerde yapılacak bir hata insan sağlığını olumsuz etkileyecektir.


Denetimlerde eksikleri tespit edilen işletmelere eksiklerini tamamlaması için süre verilmekte ve takip denetimi süreci başlamaktadır. Süre sonunda yapılacak takip denetimleri neticesinde eksiklerini tamamlamayan işyerlerine gerekli cezai işlem uygulanacaktır.’’ dedi.


ENGİN sözlerine sonlandırmadan önce; tüm gıda işletmelerinin Bakanlığımız tarafından belirlenen hijyen kurallarına uymaları, işletmede çalışan personelin mutlaka maske takması, gıda işletmelerinin girişlerinde ve işletme içinde uygun yerlerde dezenfektan bulundurulması, maskesiz müşterilerin işletmeye alınmaması gerektiğini söyleyerek hem gıda işletmecisinin hem de tüketicilerimizin gerekli hassasiyeti göstermelerinin gerektiğini vurguladı.


Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gıda işletmelerine yönelik denetim ve kontroller devam edecektir. Denildi.

Yorum Ekle