SON DAKİKA

Figen Yüksekdağ oyunu kullandı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van'ın merkez ilçesi Tuşba ilçesine bağlı(Topaktaş Mahallesi İlkokulu'nda oyunu kullandı. 01 Kasım, 2015 10:31 Güncelleme: 01 Kasım, 2015 10:31 Figen Yüksekdağ oyunu kullandı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ oy kullanacağı okulun girişinde kadınlar tarafından karşılandı. Yüksekdağ, kadınlarla tek tek kucaklaşarak oyunu kullanacağı sandığın başına gitti.

Oyunu kullandıktan sonra barış ve demokrasi temennisinde bulunan Yüksekdağ, kısa bir açıklama yaptı.

Yüksekdağ, “Bizlere bu dayatılan seçimlerden de halkımızın barış ve demokrasi isteğinin çıkmasını istiyoruz. Çok ağır günler yaşadık. Ölüm, baskı, savaşın ortasında çalışma yürütmek zorunda kaldık. Diliyorum ki bundan sonra halk tarafından yapılmış bütün seçimler bu siyaset tarafından kırılıp dökülmesin” dedi.

Yüksekdağ, şöyle devam etti: “Van'da insanlar çatışma ve baskının altında oyunu ve iradesini savundu. Bugün de barış ve demokrasiye olan inancını en doğru şekilde yansıtacağını düşünüyorum. Diliyorum ki bir daha barış için inat etmemiz gerekmesin, demokrasi için inat etmemiz gerekmesin. 7 Haziran seçimleri yok sayılmasaydı halkımız barışın kalıcılaşmasının sağlanması için açılmış bir yoldan ilerleyecekti. Bugün 1 Kasım'a kadar olan yol çok daha zorlu bir yol ve yolculuk haline getirildi. 1 Kasım'dan sonra yolumuz açık olsun. Acının, gözyaşının, savaşın ve zulmün, insanların zorla tercihinin değiştirildiği bir Türkiye olmasın. İnsanlar bunun için seçimlere girdi ve umarım kazanacağız.”

 

Yorum Ekle