SON DAKİKA

Doğubayazıt'ta Kaçak Su Kullananlar Halkı Mağdur Ediyor...

21 Eylül, 2021 04:51 Güncelleme: 21 Eylül, 2021 04:51 Doğubayazıt'ta Kaçak Su Kullananlar Halkı Mağdur Ediyor...

Bu yılın kurak geçmesi, bilinçsiz tüketim ve kaçak kayıp kullanımının artması nedeni ile ilçemizde ciddi su sıkıntısı yaşanmasına neden oluyor.

Buna bağlı olarak Doğubayazıt Belediyesi aldığı ciddi önlemler kapsamında kanunlara uygunsuz su kullanımı Belediye ekipleri tarafından tespit edilirken, arttırılan personel sayısı ile günlük yaklaşık 45 kaçak tespiti ile beraber ciddi cezalar uygulanıyor.

Yağışların olmaması nedeni ile yapılan araştırma sonucu Balıklı göl sularının en alt seviyeye inmesi ve her geçen gün büyüyen ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılamadığı görülmüştür. 

Doğubayazıt Belediyesinin yakın zamanda hayata geçirdiği Karabulak isale hattından destek alınmış, maalesef ki kaçak kayıp ve bilinçsiz tüketimin artması, bu duruma büyük etken olmuştur.

Her fırsatta Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Yıldız Acar; ‘’Değerli halkımız, Bugün tasarruf yapmaya başlamazsak, yarın tasarruf yapacağımız suyumuz olmayabilir. Maalesef Ülkede olduğu gibi İlçemizde de ciddi anlamda su kaynaklarımız tükeniyor. Bu yüzden gereksiz muslukları kapatalım. Özellikle bu son dönemde güçlendirilen ekiplerimizle sonuç almaya başladık. Ekiplerimiz her haneyi tek tek gezmeye devam ediyor. Her vatandaşımızın kullanım hakkı olan ve hayati öneme sahip olan içme suyumuzu kanunlara uygun, bilinçli tüketimle kullanalım’’ dedi.

Yorum Ekle