SON DAKİKA

CNN İsrail muhabirini bölgeden çekti

İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara operasyonuna, Twitter üzerinden tepki gösteren CNN International muhabiri Diana Magnay, Moskova'ya gönderildi. 19 Temmuz, 2014 00:32 Güncelleme: 19 Temmuz, 2014 00:32 CNN İsrail muhabirini bölgeden çekti

ABD merkezli yayıncı kuruluş CNN, İsraillilere tepki gösteren Tweet'inden sonra dünya çapında yankı uyandıran muhabiri Diana Magnay'ı görevinden aldı.

İSRAİLLİLER KENDİSİNİ TEHDİT ETMİŞTİ

Magnay, CNN'de perşembe günü İsrail-Gazze sınırını gören Sderot Tepesi'nden yaptığı canlı yayın sırasında, yakınlarında bulunan İsraillilerin, Gazze'ye her bomba atılışında sevinç çığlıklarının duyulmasının ardından, kendisini tehdit etmeleri üzerine tepkisini Twitter'dan göstermişti.

İsrailliler Gazze'ye atılan roketleri alkışlarla kutladı İZLE

MOSKOVA'YA GÖNDERİLDİ

Magnay'ın paylaşımları sonrası CNN'den bir sözcü tarafından ABD merkezli haber sitesi Huffington Post'a yapılan açıklamada, "Diana, canlı yayında kışkırtılıp tehdit edilince Twitter üzerinden öfkeli bir reaksiyon gösterdi. Ekibimizi doğrudan hedef alanlara yönelik kullandığı dil için çok üzgün” dedikten sonra İsrail-Gazze sınırındaki görev yerinin Moskova olarak değiştirildiğini belirtti.

NBC DE MUHABİRİNİ GERİ ÇEKTİ

Magnay, Gazze'ya kara harekâtındaki yayınlar nedeniyle görevinden olan ikinci muhabir oldu. Zira, ABD'li yayıncı kuruluş NBC de Gazze sahilinde oynarken bombalara hedef olan dört Filistinlin coçuğun ölümünü dünyaya duyuran deneyimli Ortadoğu muhabiri Ayman Mohyeldin'i bölgeden almıştı. Mohyeldin'in neden alındığıyla ilgili NBC'den bir açıklama yapılmadı. Ancak Huffington Post'a bilgi veren kanal kaynakları, görev değişikliğinin güvenlik gerekçeleriyle yapıldığını söyledi.

PAYLAŞIMLARI SOSYAL MEDYADAN SİLİNDİ

Öte yandan, Mohyeldin'in son zamanlarda yaptığı bazı tweet'leri ve Facebook paylaşımlarının silinmesi de dikkat çekti. Mohyeldin'in görevden alınmasında bu paylaşımların etkili olduğu şüphesi uyandı.

 

Yorum Ekle