SON DAKİKA

Başkan İsmailoğulları'ından Esnaflara Bilgilendirme

22 Eylül, 2021 08:07 Güncelleme: 22 Eylül, 2021 08:07 Başkan İsmailoğulları'ından Esnaflara Bilgilendirme

Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Tamer Nihat İsmailoğulları, Doğubayazıt Mesleki Eğitim merkezini ziyaret ederek Kurum Müdürü Cesim kaycı'dan kalfalık ve ustalık belgesi alma konuları hakkında bilgi aldı. 

Başkan İsmailoğulları'nın aldığı bilgiye göre çırak öğrenci kayıtlarının yıl boyunca devam ettiği, kayıt olan çırak Öğrencinin eğitiminnin dört sene sürdüğü dört sene eğitim sonunda ustalık belgesi ve meslek lisesi diploması aldıkları, çırak öğrencinin eğitimi boyunca sigortalarının mesleki eğitim merkezi tarafından yapıldığı, aynı zamanda merkeze çırak kaydı yaptıran iş yeri sahiplerine devlet katkısı adi altında belli bir ödeme yapıldığı, ustalık belgesi olan en az orta okul mezunlarının yine mesleki eğitim merkezinde açılan telafi eğitim proğramını tamamlayarak bir yıl gibi kısa bir süre içinde meslek lisesi diploması alabildikleri başkan tarafında belirtildi. 

Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Tamer Nihat İsmailoğulları, bütün üye ve esnafların mesleki eğitim merkezinin yapmış olduğu bu eğitim ve hizmetlerden faydalanmaya davet etti.

Mesleki Eğitim Merkezinin Duyurusudur ;

USTALIK BELGESİ OLAN USTALARIMIZA MESLEK LİSESİ DİPLOMASI

Daha önce USTALIK BELGESİ alan ve en az 8. Sınıfı (Ortaokul mezunu) bitirmiş ustalarımız kurumumuz, Doğubayazıt Mesleki Eğitim Merkezi’nde yapılacak olan Telafi Eğitimi Programını başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra,9 ay gibi kısa bir süre içinde, teknisyen unvanıyla mezun olarak MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DİPLOMASI ALABİLECEKLERDİR.

X) Lise mezunu ustalarımız herhangi bir eğitim almadan, doğrudan MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DİPLOMASI ALABİLECEKLERDİR.

x) Kalfalık belgesi olan vatandaşlarımız da merkezimize gelerek Ustalık Eğitimi ve Telafi Eğitim Programlarını birlikte tamamlayarak hem ustalık belgelerini hem de diplomalarını alabileceklerdir.

NOT: ÇIRAK VE KALFA ÖĞRENCİ KAYITLARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR.

BİLGİ İÇİN SİZLERİ DOĞUBAYAZIT MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ’NE BEKLİYORUZ…….

WEB     :  http://dogubayazitmesem.meb.k12.tr

ADRES: Doğubayazıt Sanayi Sitesi

Doğubayazıt Mesleki Eğitim Merkezi

       2006-2007 Eğitim öğretim yılından beri Doğubayazıt Mesleki Eğitim Merkezi olarak çırak, kalfa, Usta ve Usta Öğretici yetiştirerek mesleki eğitim kurumu olarak hizmet vermektedir.

      Mesleki Eğitim Merkezi olarak aşağıdaki hizmet sunmaktayız:


1-Mesleki Eğitim Merkezinde 33 meslek alan ve 181 meslek dalında çırak ve kalfa öğrenci kaydı alınmaktadır. En az ortaokul mezunu olan öğrenci, sağlık durumunun yapacağı mesleğe uygun olduğuna dair sağlık raporunu aldıktan sonra usta öğretici belge sahibi bir usta öğreticinin çalıştığı resmi bir iş yeri, öğrenci velisi ve okul idaresi arasında imzalanan sözleşme ile öğrencinin kaydı tamamlanır ve sigorta girişi kurumumuz tarafında yapılır. Ayrıca yanında çırak çalıştıran iş yerlerine  

2- Mesleki Eğitim Merkezine kaydolan öğrenciler haftanın bir veya iki günü merkezde teorik eğitim alır, geriye kalan günlerde ise iş yerinde usta öğretici gözetiminde mesleki beceri eğitimini tamamlar. İş yerindeki öğrencilerimizin devam takibi kordinatör öğretmelerimiz tarafında yapılmaktadır.

3-Eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz 11.Sınıfın sonunda kalfalık, 12. Sınıfın sonunda ise ustalık belgesi alırlar.

4.Merkezimizde ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının Önceki Öğrenmelerin Tanımlanması, Denklik ve Ölçme ve Değerlendirme İşlemleri İle ilgili Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge dahilinde önceki çalışmışlıklarını ve eğitimlerini belgelendirenlere yönelik teorik ile beceri sınavlar yapılmaktadır. Bu sınavlar sonucunda başarılı olanlar,  kalfalık-ustalık belgesi ile belgelendirilir.

5-Ustalık belgesi sahibi olanlar ile en az iki yıllık yüksek öğretim mesleki diplomaya sahip olanlara yönelik yüz yüze veya uzaktan eğitim şeklinde yapılan usta öğreticilik kursu verilmektedir. Bu kursun sonunda yapılan sınavlarda başarılı olanlara usta öğreticik belgesi verilmektedir.

6-2019-2020 Eğitim öğretim Yılı ile birlikte Mesleki Eğitim Merkezine kaydolan öğrencilere lise diploması tamamlayıcı eğitimi verilmektedir. Bu eğitim öğretim yılı ile birlikte kaydolan öğrencilerimize ustalık belgesi ile birlikte liseyi bitirdiğine dair meslek lisesi diploması da verilecektir.


7-2021-2021 Eğitim-Öğretim yılı ile birlikte ustalık belgesi sahibi olan ustalarımız Mesleki Eğitim Merkezinde açılacak olan Telafi Eğitim Programını tamamlayarak dokuz ay gibi kısa bir süre içinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diplomasını alabilmektedirler.

Yorum Ekle