SON DAKİKA

AİÇÜ ESKİ GENEL SEKRETERİ DOĞUBAYAZIT’TA

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin eski Genel Sekreteri olan ve büyük insan ve eğitimci Rektör Prof.Dr.İrfan Aslan ile birlikte AİÇÜ’si kuruluşunda ve üniversitede büyük hizmetler veren ve AİÇÜ’si bugün ki görkemli durumuna gelmesinde büyük katkısı olan Erzurum Teknik Üniversitesi Kütüphane Daire Başkanı AliFuat Açıkgöz Doğubayazıt’a bir ziyarette bulundu. 24 Şubat, 2020 03:59 Güncelleme: 24 Şubat, 2020 03:59 AİÇÜ ESKİ GENEL SEKRETERİ DOĞUBAYAZIT’TA

 AİÇÜ ESKİ GENEL SEKRETERİ DOĞUBAYAZIT’TA

AİÇÜ Eski Genel Sekreteri AliFuat Açıkgöz Doğubayazıt’a bir ziyarette bulundu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin eski  Genel Sekreteri olan ve büyük insan ve eğitimci   Rektör Prof.Dr.İrfan Aslan ile birlikte AİÇÜ’si kuruluşunda ve üniversitede büyük hizmetler veren ve AİÇÜ’si   bugün ki görkemli durumuna gelmesinde büyük katkısı olan Erzurum Teknik Üniversitesi Kütüphane Daire Başkanı  AliFuat Açıkgöz Doğubayazıt’a bir ziyarette bulundu.

Bu arada  AliFuat Açıkgöz,Doğubayazıt Halkın Sesi Gazetesine  bir nezaket ziyaretin de bulunarak,Araştırmacı-Yazar Cevdet Baycan’la eski anılarını tazelediler.

Doğubayazıt Ehmedê Xanî Meslek Yüksek okulunun yapımın da büyük insan ve eğitimci hizmet adamı  Rektör Prof.Dr.İrfan Aslan’la birlikte özverili bir hizmet yapan AliFuat Açıkgöz’ün çalışmaları halen hafızalarda tazeliğini kurumaktadır.

Gerek AİÇÜ ve gerekse Doğubayazıt Ehmedê Xanî Yüksek okulu büyük insan ve eğitimci  Rektör Prof.Dr.İrfan Aslan ve Ekibi döneminde altın yılını yaşadı.


Bugün ki,AİÇÜ Modern bir yerleşkeye kavuşması hiç şüphesi büyük insan ve eğitimci Prof.Dr.İrfan Aslan ve ekibinin eseridir. 

Doğubayazıt Ehmedê Xanî Meslek Yüksek okulu o dönemde 300 yakın öğrenci barındırıyordu.

Bugün ise AİÇÜ’nin bugün ki yönetimi Doğubayazıt Ehmedê Xanî Meslek Yüksek Okulu bitkisel hayatla başbaşa bıraktılar...Yetersiz ve yanlış eğitim politikasıyla, yüksek okulda  eğitim ve öğretim hiçte iç açıcı değil...Yüksek okul da in -cin top oynuyor...öğrenci sayısı 40 düşmüş vaziyette...eğitimde ki olumsuzluğu kullanılmayan atıl kalan binalar da yansımış durumda...binalarda yıpranmalar   başlanmış...

Doğubayazıt Ehmedê Xanî Yüksek Okulu geleceği konusunda Doğubayazıt halkı İster istemez büyük bir endişe taşımakata...

Gerek eğitim yönünden,gerek sosyal yönden ve gerekse ekonomik yönden beklediği alamayan, 36 milyona mal olan Yüksek okulun geleceği için Doğubayazıt halkı arayışı içersindedir..

Halk çeşitli alternatifler üzerinde durmaktadır...

Bu alternatiflerin biride:

Son günlerde madem AİÇÜ’si  üç yıldır,Doğubayazıt Yüksek okula ivme kazandırma yönünde bir arpa boyu yol almıyorsa ;O halde Iğdır üniversitesine bağlaması için ,bir imza kampanyası başlatılması düşüncesi hızlı bir tarzda halk arasında  yaygınlaşıldığı görülmektedir...

Haber:M.Salih Çakar


Yorum Ekle