SON DAKİKA

AĞRI'DAN GÖRÜNTÜLER

AĞRI'DAN GÖRÜNTÜLER 19 Şubat, 2019 06:56 Güncelleme: 19 Şubat, 2019 06:56 AĞRI'DAN GÖRÜNTÜLER

AĞRI'DAN GÖRÜNTÜLER

Geçtiğimiz yaz Ağrı'da satın aldığım evde beş-altı ayımı geçirirken şahit olduğum bazı olum- suzlukları yazma ihtiyacını duydum.Öncelikle bir Ağrı'lı olarak bu yaptığım eleştrilerin olumlu sonuçlara neden olmasını dilerim.

Baraja bir gezi yaptım ama bu güzel barajın etrafının çırılçıplak olduğunu ve ağaçlandırmanın nedense hiç düşünülmediğini gördüm.Ağrı'daki yetkililer bundan hiç rahatsızlık duymuyorlar mı? Acaba salla başı al maaşı rehaveti içindeler mi yoksa Ağrı'ya bir çivi çakmak zorlarına mı gidiyor? Bu mu vatanseverlik?

Dükkanların önünden geçilmiyor.Esnaf yaya kaldırmlarını işgal etmiş.Geçemiyorsunuz.Yola çıkmak ve arabalarların çarpması tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorsunuz.Bu yüzden birkaç defa araba yoluna çıkmak zorunda kaldım ve az daha araba çarpıyordu.Belediye bu konuda görevini çoktan unutmuşa benziyor.Zabıtalar ancak garibanları kovalamakla meşguller.

Bir diğer konu,en çok rahatsız olduğum durum su olayı.Her dükkanın önünden boşa akıtılan sular var.Bazı mahallelere su yetmezken duyarız esnaf boşa su akıtmaktan zevk alıyor gibi. Altta kalanın canı çıksın istiyorlar sanki.Suya acımadıklarını boşa akıttıklarını hem gördüm hem de uyardım ama maalesef suyu idareli kullanma bilinçleri yok.

En rahatsız edici şey de çevre temizliği.Çöpler her yerde.Harabe dükkanların yerleri pisliklerle dolu ve iğrenç görüntüler sergiliyorlar.Kırık dökük kaldırmlar ve fışkırmış ve yolları kaplamış gri gri toprak kümeleri… Gerçi çalışmlar yapılıyor ama yetersiz.Şehirler arası ve ana yollara dikilen çamlar selviler sulanıyor ama bence etrafları çukurlaştırılarak suyun iyice emilmesine özen gösterilmeli

İyi şeyler de var.Mesela çok güzel çalışan servis arabaları .Esnap çok nazik ve saygılı.Yaşam güzel ve arabalarda gençler büyüklerine hemen yer verecek kadar terbiyeli ve saygılılar.En çok etkılendığım de kontürü olmayana kartlarını okuturlarken verılen parayı almadıklarını gördüm,yanı halkımız çok saygılı ve mert.Gurur duydum.

İnşallah bu olumsuzluklar düzelir.

Yorum Ekle