SON DAKİKA

ARAS-EDAŞ-MUHTAR BULUŞMASI

Doğubayazıt Aras –Edaş müdür odasında Aras –Edaş yetkilileri ile muhtarlar buluştular. 12 Şubat, 2020 13:33 Güncelleme: 12 Şubat, 2020 13:33         ARAS-EDAŞ-MUHTAR BULUŞMASI

         ARAS-EDAŞ-MUHTAR BULUŞMASI

Doğubayazıt Aras –Edaş  müdür odasında Aras –Edaş yetkilileri ile muhtarlar buluştular.

Ağrı Aras –Edaş Müdürü H.İbrahim Gök,Doğubayazıt Aras-Edaş Müdür Harun Yıldırım,Doğubayazıt Aras-edaş sorumlusu Mehmet Nuri Tekin’den oluşan yetkililer ile Doğubayazıt’ın köy ve mahalle ağırlıklı kısmı muhtarların katılımı ile  Doğubayazıt Aras-Edaş’ın hizmetleri ve karşılaşılan sorunlar ile çözümleri masaya yatırılarak enine boyuna görüşüldü.

Muhtarların genelikle dile getirdikleri  sorunlar şöyle:

-Gelen Elektrik faturaları çok yüksek olduğu,buna nasıl bir çözüm bulunacağı,

Kurumun bu konuda insiyatif kullanma olanağı varmıdır?

-Faturalarda %10 indirim uygulaması yapılan “SERBEST TÜKETİCİ İNDİRİMİ”nin tüm elektrik tüketicilerine yansıtılması düşünülüyor mu?

-Faturaların zamanında tüketiciye iletilmediği,Telefonla iletim olayı düşünülüyor mu?

-Şahıslar adına düzenlenen faturalar,abone olmamasına rağmen abonemişçesine adına fatura düzenlenmesi ne gibi çözüm üretildiği?

-Tüketiciler elektrik tüketimine dair  seminer vermeyi,veya aydınlatıcı broşörler hazırlatıp,dağıtmayı düşülüyor mu?

Aras-Edaş yetkililerinden Muhtarların sorunlarla ilgili verdikleri yanıt şöyle:

-Elektrik fiyat saptamalarını EPDK kurumu yapmaktadır.Türkiye’nin her tarafında bu fiyat uygulanmaktadır.Yani tek fiyattır.Fiyat saptamada kurum olarak bir insayatif kullanma gibi yetkisi yoktur.

-Faturalarda %10 “SERBEST TÜKETİCİ UYGULAMASI”NI başlatmış bulunmaktadır.Abonmenlerin bir dilekçe ile kuruma başvurmaları yeterli olacaktır.

Muhtarlar bu arada fatura ödemeleri sırasında tüketiciden “SERBEST TÜKETİCİ UYGULAMASI” dilekçesini alınması önerisini Aras-Edaş yöneticileri kabul etti.

-Faturaların hazırlanması 25-35 sistemiyle yapılmaktadır.Telefon sistemi uygulaması ileri aşamalarda düşünebilinir.Faturaların zamanın da ve yerinde tüketicilere ulaştırmada bazı zorluklar vardır.Bu konuda seçenekler üzerinde çalışılmaktadır.

-Tüketici olmadığı halde adına fatura düzenelen kişiler bize başvurmalarında gerekli düzetmeler yapılacaktır.Bu arada  dijital değişim nedeniyle,sayaçların okunması esnasında   okutmanlar tarafından zühulen yazılan faturalar tüketicinin kuruma başvurması sonucu düzetilmektedir.

Vatandaşlarımızın sorunları ile yakınen birebir ilgilenmekteyiz.

-Muhtarların istemleri doğrultusunda her mahallerde Elektrik tüketim ile ilgili seminer verbilinir.Aydınlatıcı broşörler hazırlayıp tüketiciye dağıtabilinilir.

Doğubayazıt Aras –Edaş  Müdür Harun Yıldırım 2020 yılında trafolara ilave güç verilmesi için yeni ek trafolar alınacağını belirtti.

Ayrıca Müdür Yıldırım, 2 adet Sanayi mahallesinde olmak üzere  Ahmedi Hani,Koçkıran,Abdigör,Barış,Hürriyet mahallerinde yeni yatırmlara gideceğine vurgu yaptı.

Ağrı Aras-Edaş Müdürü H.İbrahim Gök’ün girişimiyle Doğubayazıt Aras-Edaş bir adet yer altı kablosu arıza tesbit cihazı,bir adette kepçe Genel Müdürlükçe verilmiştir. 

Muhtarlar Doğubayazıt Araş-Edaş yönetiminden çalışmaları nedeniyle çok memnun olduklarını dile getirdiler.Muhtarlar mahallelerde kaçakların hemen hemen sıfıra indirgediğine dikkat çektiler.

Doğubayazıt Aras-Edaş’ta  son yıllarda  bu yönetim döneminde çok değişiklikler olduğu görülmektedir.Kent merkezinde ve köylerde gece aydınlanma sorununda çok büyük mesafe alındığı görülmektedir. Özelikle şehrin   kenar mahallerinde geceleri girilemeyen karanlık sokaklar şimdi aydınlatılma ile ışıl ışıl...hekeza Doğubayazıt merkezine girişlerde ki ana yollar geceleri aydınlatılma  ile görkemli bir manzara oluşturmuştur.Aydınlatma siistemi silbaştan yenilenmiştir.

 Bunların ötesinde Aras –Edaş  ile vatandaşları temsilen muhtarlar kurum işbirliği ve kurulan diyalog  vatandaş ile kurumların kaynaşmasını sağlanmasına bu toplantının en güzel örnek oluşturduğuna tanık olunmaktadır.

Umut edilir ki bu tür vatandaş-kurum işbirliği devam eder!...

Aras-Edaş toplantısı,yeni alınan yeraltı kablosu arıza tesbit cihazı ve kepçe önünde çekilen bir anı fotoğrafı ile son buldu.

Haber: Cevdet Baycan

Yorum Ekle