SON DAKİKA

Türkiye Şampiyonu Boksör Cem Kaya, Iğdır Üniversitesi Formasıyla Yumruklarını Atacak!

01 Mart, 2023 07:40 Güncelleme: 01 Mart, 2023 07:40 Türkiye Şampiyonu Boksör Cem Kaya, Iğdır Üniversitesi Formasıyla Yumruklarını Atacak!

Fenerbahçe Boks Kulübü formasıyla Türkiye şampiyonu olan Iğdırlı boksör Cem Kaya, Fenerbahçe’den ayrılarak Iğdır Üniversitesine kaydını yaptırdı.

Boksör Cem Kaya, Iğdır Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda (BESYO) 2.Sınıf Antrenörlük Bölümünü okuyacak.

Çok genç yaşta 69 kg’da Türkiye şampiyonluğu ve Türkiye ikinciliği elde eden Kaya, bundan sonra yumruklarını Iğdır Üniversitesi formasıyla atacak.

Boksör Kaya’yı makamında kabul eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Üniversitesinin sadece bilimde değil, sanat ve sporda da önemli atılımlar yaptığını ifade etti.

Geçtiğimiz aylarda düzenlenen ÜNİLİG Türkiye Kros Şampiyonasına Iğdır Üniversitesinin ev sahipliği yaptığını anımsatan Rektör Alma, “ÜNİLİG Türkiye Kros Şampiyonasında, sporcular Portekiz’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası’na katılabilmek için kıyasıya yarıştı. Böylesine önemli bir organizasyon da bizim Üniversitemiz ev sahipliğinde yapıldı. Üniversitemiz, spor altyapısıyla da öğrencilerimize en iyi eğitimi verebilecek potansiyele sahiptir.” dedi.

Kaya’yı başarısından dolayı tebrik eden Rektör Alma, “Öğrencimiz İnşallah Üniversitemizde alacağı eğitimle dünya şampiyonluğuna doğru koşacak.” diye konuştu.

Rektör Alma’ya ilgi ve desteğinden dolayı teşekkür eden Boksör Kaya da hedefinin Avrupa ve ardından dünya şampiyonu olarak bayrağımızı göndere çekmek olduğunu belirtti.

Yorumlar
A
Ahmet Çelik1 yıl önce

Sayın Rekörümüze ve boksörümüze sağlık, âfiyet selâmet niyaz eder, centilmen boksörümüze de başarılar niyaz ederiz.

Yorum Ekle