SON DAKİKA

Tarihi İshak Paşa Sarayında Resim Sergisi

03 Temmuz, 2021 14:45 Güncelleme: 03 Temmuz, 2021 14:45 Tarihi İshak Paşa Sarayında Resim Sergisi

Vali Dr. Osman Varol, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ve Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar ile birlikte İshak Paşa Sarayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Hikmet Eraslan’a ait İtalyan Ressamlar İshak Paşa Sarayı’nda konulu Resim Sergisi'nin Açılış Töreni yapıldı. 

Sergideki eserleri büyük bir ilgi ile inceleyen Vali Varol: "Anadolu'nun giriş kapısı olan, sayısız medeniyete ev sahipliği yaparak onların bıraktığı kıymetli mirasa sahip bu kadim toprakları kültür ve sanatla ülkemizin gündemine getirmek, sahip olduğumuz zenginlikleri tüm dünya insanlığına mal etmek için çalışıyoruz.” dedi.

Bölgemizin değeri olan iş insanları Hikmet ve Ahmet Eraslan’a katkıları dolayısıyla Ağrı'ya ve vatandaşlar adına teşekkür eden Vali Dr. Osman Varol’un plaket takdiminin ardından Açılış Töreni sona erdi.

İş insanı Hikmet Eraslan’ın kişisel koleksiyonunda bulunan, İtalyan ressamların orijinal eserlerinden oluşan 58 adet yağlı boya tablosunun İshak Paşa Sarayı’nda sanatseverlerle buluştuğu sergi 3 Ağustos tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Yorum Ekle