SON DAKİKA

Rektör Alma’dan Doğubayazıt TSO’ya Ziyaret

13 Mart, 2023 09:43 Güncelleme: 13 Mart, 2023 09:43 Rektör Alma’dan Doğubayazıt TSO’ya Ziyaret

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Cemal Can’ı ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, üniversite- sanayi iş birliğini geliştirmek adına kurum ve kuruluşları ziyaret etmeye devam ediyor. Rektör Alma bu kapsamda son olarak Doğubayazıt TSO Başkanı Cemal Can ile bir araya geldi.

Misafirperverliğinden dolayı Başkan Can’a teşekkürlerini sunan Rektör Alma, Iğdır Üniversitesinin şehrin ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak adına paydaşlarla ortak projeler geliştirmeye daima önem verdiğine dikkat çekti.

Iğdır Üniversitesinin bölgesel kalkınmaya katkı sunmak adına önemli adımlar attığını da anımsatan Rektör Alma, “Son dönemde bölgesel kalkınma odaklı çalışmalara ivme kazandırmış durumdayız. Özellikle ‘Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’ alanında ihtisaslaşan Üniversitemiz, Iğdır’ın ve bölgenin kalkınması için üzerine düşen ne varsa fazlasıyla yapmaya devam edecek. Ticaret ve Sanayi Odalarımız da bölgesel kalkınma hedeflerimize ulaşmamızda bizim en önemli paydaşlarımız arasında yer alıyor. Bu kapsamda Doğubayazıt TSO Başkanımız Cemal Can’a ilgisi ve bugüne kadar sunduğu destekler için teşekkür ederim.” dedi.

DTSO Başkanı Can da Rektör Alma’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek iş dünyasının yetişmiş kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması ve vizyoner projeler hazırlanması sürecinde üniversitelerin önemine dikkat çekti.

İş dünyası olarak üniversite ile ortak yürütülen projelere tam destek verdiklerinin de altını çizen Başkan Can, “Bölgemizin son dönemde parlayan yıldızı olan Iğdır Üniversitesi ile el ele vererek bölgemizin kalkındıracak pek çok önemli projeyi hayata geçireceğimize olan inancım tam.” dedi.

Yorum Ekle