SON DAKİKA

Recep Tayyip Erdoğan Camii’nin açılışı yapıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ağrı'da 23 Ekim, 2020 16:37 Güncelleme: 23 Ekim, 2020 16:37 Recep Tayyip Erdoğan Camii’nin açılışı yapıldı

 Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Patnos'ta yapımı tamamlanan Recep Tayyip Erdoğan Camii’nin açılışını gerçekleştirdi.


 Patnos’lu vatandaşlarımıza hediye olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı, Diyanet İşleri Başkanlığının himayesinde Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapımı tamamlanan Recep Tayyip Erdoğan Camii’nin açılış törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yanı sıra Vali Dr. Osman Varol, Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Belediye Başkanı Savcı Sayan, Patnos Kaymakamı Mustafa Maslak, İl Müftü Yardımcısı Murat Sarı, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.


 Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından, hayırlı bir iş için bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Vali Varol: ‘ Anadolu’nun kapılarını bizlere açan Malazgirt Zaferi’ni kazandığımız toprakların yanı başında Patnos’ta, ecdadımızın şanına yakışan Selçuklu mimarisiyle yapılan Recep Tayyip Erdoğan Camii’nin açılışını yaparak, medeniyetimizin ışığıyla bu güzel topraklara imza atmış olacağız.  Bu güzel eserde emeği, çabası, gayreti olan ve bizlere iradesiyle her zaman feyiz veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere,  Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve tüm hayırsever vatandaşlarımıza, projeyi yakından takip eden Milletvekilimiz Ekrem Çelebi’ye ve ismini sayamadığım emek veren nicelerine teşekkür ederim.’ dedi.


 Recep Tayyip Erdoğan Camii’nin vatandaşlarımıza hayırlı olması ve uzun süre hizmet etmesi temennisinde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve protokol üyeleri, kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi.


 Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş okuduğu hutbenin ardından beraberindeki heyet ve vatandaşlarımızla Cuma namazını eda etti... 

 

Yorum Ekle